Vemod och energi är resultatet när duon Norregård från Emmaboda är tillbaka med singeln Börjat om. En låt om kärlens alla brister som blir en nytändning för duon och en helt ny stil ljudmässigt. Borta är den mer lekfulla indiepopen som vi hört med dem tidigare. Istället är det mörkare, mer suggestivt. Produktionen bygger mer på synthar, feta trummor och distade gitarrer och jag älskar det.

DOLBY ATMOS

Med Börjat om får vi även första smakprovet från duons kommande debutalbum som släpps till hösten och redan den 19:e Maj får vi uppföljaren i form av den mer lekfulla indiepopsingeln Sund livsstil. Jag bad herrarna svara på en knippe frågor som du kan läsa här:

Välkommen tillbaka med ny musik. Hur har arbetet med att skriva låtar gått och många låtar har ni hunnit skriva senaste året? 

Nej men tack så mycket! Vi måste ändå säga att det gått framåt samt att vi känner att vi tagit oss till en ny nivå. Det har blivit en mapp på vår google drive med ett bibliotek på flera idéer till nya låtar som väntar på att få se dagens ljus. Till kommande album har vi pratat om 8 spår, men antalet är inte spikat ännu!

Ni känns lite annorlunda. Ljudbilden på Börjat om är inte lika mycket indiepop utan mer synthbaserad och suggestiv. Hur arbetade ni fram denna stil? 

Börjat om har ett sound som vi båda uppskattat sen tidigare och att en liknande låt skulle uppstå var väl inga tvivel om från vår sida. Soundet känns som ett steg framåt för oss och det återspeglar lite mer av hur vi känner oss som artister och låtskrivare för tillfället. 

Berätta lite kort om Börjat om. Vad skulle ni säga låten handlar om?

Börjat om handlar om hur en relation mellan två personer är på väg mot sitt slut. En vilja att fortsätta och att försöka igen är den sista lågan som håller hoppet uppe. Men båda parter vet att det inte kommer att hålla till slut, även om man börjar om. 

Ni kommer dock snart tillbaka till mer lekfull indiepop igen med nästa singel Sund livsstil. Man undrar ju vilken version av Norregård kan vi förvänta oss av kommande låtar och debutalbumet? 

Det stämmer! De nya singlarna visar på att kommande låtar kommer ha kontraster. Vi har sedan vi startade haft som mål att ha roligt när vi skriver vår musik och det har vi verkligen gjort än så länge! På albumet kan man förvänta sig ”Emmabodapop” helt enkelt. Allt från dansant indiepop, melankoliska synthdängor, emotionella ballader och atmosfärisk arenapop! 

Skulle ni säga att det finns någon röd tråd på låtarna ni gjort till albumet än så länge, rent textmässigt?

Den röda tråden är helt och hållet tagen ur våra egna liv och upplevelser. Texterna bygger runt vår egen och våran omgivnings känslor och händelser. En berättelse om hur livet som ung vuxen ser ut och osäkerheten om hur en framtid kan se ut. Kärleksrelationer, byta stad, och att växa ifrån gamla vänner är några teman som förekommer. 

Med ett album till hösten, vad kan vi mer förvänta oss av er under kommande månaderna? 

Nu till våren släpper vi som sagt två singlar och samtidigt ska vi båda ta varsin examen. Till sommaren är det inte omöjligt att ni kan se oss på en scen utanför hemmaplan. Malmö, Göteborg och Stockholm står fortfarande på vår lista! (Finns även en risk att det kan dyka upp en extra låt inom en snar framtid tillsammans med en annan artist innan semesterperioder).

Norregård

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011