Jag har ju gillat Donkeyboy ända sedan den norska gruppen släppte debutalbumet Caught in a Life med den lysande singeln Ambitions som dragare. 
Grym popmusik, som vågade vara enkel, prestigelös och bara glad. 
Som ett Scissor Sisters fast norska istället för cool New York attityd, men ändå färgglatt. En stil de lyckades hålla även på uppföljaren Silver Moon från 2012.

Favoriter Apple Music

Nu har gruppen blivit en kvartett och släppt två nya singlar. 
Den förra medlemmen Alexander Garborg Ågedal fick barn och valde det lugna hemmalivet istället för att slita på vägarna och i studion med de andra killarna.

Först i vintras kom singeln Triggerfinger , som var lite mörkare för att vara en låt av Donkeyboy. En singel som inte direkt slog så stort som gruppen kanske hoppats, men sångaren Cato Sundberg berättar för mig att den faktiskt blev en liten hit i Finland för ”de är ju lite mer dystra där”, innan han brister ut i gapskratt.
Men för oss som gillade de tidiga singlarna behövde inte vara allt för oroliga. Redan med senaste singeln Crazy Something Normal är de tillbaka i det färgsprakande landskap som vi lärt oss älska dem i.
Om man sedan ser videon till låten får man ytterligare ett exempel på det färgglada gruppen står för. I videon blir gruppen attackerade av sprayburkar, så ja… Färgglatt och skönt skruvat. 
Videon regisserades faktiskt av svenska musikvideoregissören Mats Udd som blivit lite av en Being Blogged-favorit.
”Ja, Mats var den som vi fick bäst intryck av när vi hade möten med olika regissörer och han visade sig vara en väldigt trevlig person. 
Sedan drog vi till Tyskland och spelade in videon och hade det underbart,” berättar Cato.

Likt materialet på de två förra skivorna, har gruppen producerat låtarna själva i sin studio i Drammen.
”Dock skriver vi gärna låtarna tillsammans med andra. 
Triggerfinger gjorde vi tillexempel tillsammans med Kiesza från England, som även är med och sjunger. Vi tycker det är bra att få in lite åsikter från andra, och sedan är det ju alltid trevligare att jobba med andra människor.”

Cato berättar att gruppen mer eller mindre jobbar på att skriva nya låtar hela tiden, så arbetet med de nya singlarna startade direkt efter att Silver Moon släpptes.
Detta varvas med att de även producerar andra norska artister som kommer till deras studio för att spela in. Senast i raden var Sandra Lyng vars singel Don’t care blev en hit i hemlandet signerad gruppen.

För Donkeyboy själva verkar faktiskt fokus just nu ligga på just singlar. 
Det kommer ett album också vad det lider, men killarna verkar vara mer inställda på att släppa en drös med riktigt bra singlar under hösten. 
Kommer albumet så är det nog nästa år som gäller siar Cato.

-Vad kommer hända för er under sommaren?

”Det blir festivaler här i Skandinavien, samt studio och promotion. Så det blir en härlig kombination.”

Om gruppen kommer till Sverige under sommaren är dock inte helt spikat än. Men jag håller tummarna att vi kan få lite glad norsk pop även i närheten av mitt postnummerområde snart. För vem behöver inte en dos färgglad Donkeyboy-pop lite då och då?

Se videon till Crazy Something Normal

Lyssna på debutskivan:

Donkeyboy @
Facebook

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011