Med Stainless Steel släpper artisten Eva No sin tredje EP. Här bjuds vi på fem spår, där vi bland annat kan höra singeln Bring me flowers samt en remix på 100% signerad Aqcora.

Svensk Pop Apple Music

Produktionen utgår från en elektronisk grund och funkar lika bra för den som gillar mogen, modern pop eller mer synthig sådan. Jag tyckte i alla fall det hela blev väldigt tilltalande, speciellt inledande titelspåret, samt den härligt dramatiska Warriors of love. För dig som älskar starka melodier så kommer låtarna på Stainless Steel inte att göra dig besviken, det lovar jag.

Jag bad Eva No svara på en knippe frågor om EP:n och arbetet med låtarna, som du kan läsa här nedan.

Om man bortser från att det är en av låtarna på EP:n, så är Stainless Steel ett läckert namn på just en EP. Hur landade du i att det skulle bli titeln på EP:n? 

Tack, kul att du gillar titeln! Min förra EP hette ju Batteries, så det kändes rätt att följa upp med en titel i samma stil: lite hårt och tekniskt i kontrast mot det mjuka i melodierna.

Sedan gillade jag ju den elektroniska produktionen på just Stainless steel. Hur arbetade ni fram låten och hur har den utvecklats från demostadiet till det vi hör idag? 

Nu måste jag erkänna att det faktiskt är just demoprodden som jag recyclar. Tyckte den var så helgjuten att det inte fanns någon anledning att göra en ny. Ibland har man helt enkelt turen att hitta rätt direkt.

Solid, clean, shiny, real. Stainless steel. 
Snygg text och refräng. Vad skulle du säga låten handlar om?

Idén till refrängen kom ifrån att jag var trött på mina (och andras) såsiga kärlekstexter och ville få ny input. Eftersom jag då jobbade med att översätta Ikeas köksbroschyrer låg det nära till hands att använda orden ”stainless steel” (om vitvaror) eller ”solid wood” (om bänkskivor) i en låt. Texten handlar dock inte om kök utan om att ta sig igenom svårigheter i livet och komma ut på andra sidan lite starkare. En variant på ”What doesn’t kill you makes you stronger”. 

När började du arbeta på låtarna till Stainless Steel och var det tänkt att det skulle bli just en EP?

Inga av de här låtarna är nyskrivna utan har varit såna jag tidigare har pitchat till olika artister. Efter EP:n Batteries började jag titta på material till en ny EP och tänkte att just dessa låtar skulle kunna funka tillsammans.

Vilken av låtarna blev du personligen mest nöjd med?

Beautiful Baby Girl! Är grymt nöjd med den nya produktionen av Peter Hägerås, han har gjort ett helt briljant jobb. Och så får han alltid min sång att låta så bra, haha. 

Låten skrevs från början för en manlig artist och hette då Beautiful Girl. När jag började titta på den igen insåg jag att den handlar om känslan när man i famnen har ett litet barn som man vill skydda från allt ont, fast man vet att det är omöjligt. Så med några mindre textändringar blev den till Beautiful Baby Girl som är tillägnad mina tre döttrar – och min lilla dotterdotter som föddes i våras.

Var det någon av låtarna som blev en större utmaning att få till rent produktionsmässigt?

Stainless steel balanserar lite på gränsen till att bli väl monoton och enformig, men jag tycker slutresultatet blev väldigt lyckat. Och en viss monotoni kan ju i sig bli ganska suggestivt.

Om vi ser lite på ditt egna musikintresse.
Vilka artister har inspirerat dig mycket genom åren och på vilket sätt? 

Oj, stor fråga! Utöver ikoner som David Bowie, Iggy Pop och Prince skulle jag också säga Dolly Parton (framför allt som låtskrivare) och inte minst Amy Winehouse och Lana Del Rey.

Du har tidigare spelat i band och skrivit låtar, men hur föddes Eva No? 

Det låter kanske deppigt, men projektet Eva No föddes ur ren uppgivenhet och frustration. Jag hade försökt etablera mig som låtskrivare till andra artister och fick i och för sig ut ett tiotal låtar, men sedan blev det tvärstopp. Tyckte ändå att jag hade en hel del bra material och att det synd att inte göra något av det. Så i stället för att låta låtarna förmultna på någon gammal hårddisk bestämde jag mig för att spela in och ge ut dem själv. Vilket jag inte ångrar!

Hur landade du i det sound du har idag? 

Det är helt och hållet tack vare mina duktiga producenter, framför allt Peter Hägerås. Han lyckas alltid göra något fantastiskt av mina egna väldigt enkla inspelningar.

Vilka var dina tre senaste sökningar i din musiktjänst och varför? 

En lounge-spellista (som ligger på en av mina döttrars Spotify-konto), Lisa Ekdahl (eftersom jag nyligen spelat in en låt på svenska med lite Lisa-vibbar) och Igelkotten Ivar (från Fem myror, när jag och familjen inte kunde minnas hur texten gick).

Eva No

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011