Underhållen av Love Antell (Intervju)

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

I onsdags blev det klart att den före detta Florence Valentin -sångaren Love Antell ska vara med i programmet Så Mycket Bättre!
Ett mycket bra val av artist måste jag säga, som är superpepp på årets upplaga.
Men inte nog med det. Han släpper även singeln Underhåll oss idag.
Jag ringde upp Love för att få hans version av sin nya singel.

-Vad handlar Underhåll oss om?

”Den handlar om människor som reser utomlands och jobbar i rika länder, och hur de riskerar att bli en underklass när de tar underbetalda serviceyrken.
Jag tycker det är en brännande fråga, som i låten är paketerat på ett lite underhållande sätt.
Lite som ett rabblande av nonsens i texten.”

-Ja, singeln är ju otroligt popig och med ett bra driv.

”Det är viktigt tycker jag, att man lika gärna ska kunna dansa till den.”

-När skrev du låten?

”Den är skriven i bitar, men en hel del skrevs när jag var i New York.
Jag bodde i Chinatown och hade nära till de italienska kvarteren åt ena hållet och trendiga modekvarter åt andra. Den staden är liksom en enda stor kittel.
Det där gitarrsticket som inleder låten lyckades sedan aldrig återskapa när vi kom hem, så det är faktiskt den version som som spelades in på demon i New York som hörs i slutversionen.”

-Varit i New York innan?

”Ja faktiskt, för fem år sedan.
Det är en rolig stad att vara i, men inte så bra ställe att skriva på, för man blir ju så distraherad av alla möjligheter i staden.
Men annars har jag det som teknik att åka iväg när jag ska skriva. Oftast blir det till en polares landställe.”

-Berätta om omslaget till singeln.

”Det var två formgivare som gjorde det, och jag tycker de satte fingret på låten.
Som jag tolkar det är det en turistbild i reklamrutan och låten handlar ju om all typ av turism, både social och ekonomisk.
Det är en hållplats och i låten rabblar jag upp storstäder jag varit i och slänger mig med världsvana grepp, där allt är som en hållplats i världen.”

-Hur träffade du din producent Pär Wiksten?

”Jag hörde av mig till honom faktiskt.
Vi har ju sprungit på varandra sedan tidigare i olika sammanhang , så jag frågade om han ville spela in med mig, och han var ledig som tur var.
Jag producerade ju Valentin-plattorna själv, men jag blir alldeles för engagerad, så jag är nog inte gjord för producentjobbet.
När vi mixade nu blev jag faktiskt utslängd från studion och har istället lagt massa lappar i en hatt med mina idéer på hur Pär kan göra, så får han beta av dem en efter en. Haha.”

-Vad fick dig att säga ja till SÅ Mycket Bättre?

”Det kändes som det kunde bli riktigt bra TV att se alla dessa ganska extrema typerna och samtidigt få umgås med dem, så jag kunde helt enkelt inte tacka nej till det.

-Det är ju helt klart den starkaste uppsättningen i programmet någonsin måste jag personligen säga.

”Tycker du?
Det är roligt att du säger det för jag tycker de varit modiga denna gång.
Jag har kollat runt lite vad folk säger, och vissa tycker att det är bästa säsongen någonsin, medan andra klagar på att den är den sämsta dragningen någonsin, och då har de nog lyckats.
Personligen är jag en nobody om man jämför med de andra som varit med i programmet tidigare, så för mig är det jättekul att ha fått frågan.”

-Var det första gången du fick frågan?

”Ja. Men när jag snackade med gänget bakom programmet presenterade de det som att mitt namn ofta varit med i deras diskussioner vilket varit roligt att höra.”

-Var det någon av de andra artisterna som du haft som idol sedan tidigare?

”Ja, alla har faktiskt haft en inverkan i någon period av mitt liv.
Tillexempel Orup var ju en barndomsidol. Jag skulle nog säga att Kajsa Grytt är min stora idol i dagsläget. Vi har till och med spelat och druckit ett par öl ihop, vilket jag inte gjort med de andra.
Carola vet jag inte ens om hon finns på riktigt, så det återstår att se. Haha.”

Love Antell följer upp sin solodebut Gatorna tillhör oss till hösten med sin nya skiva och kommer som sagt vara med i Så Mycket Bättre när den drar igång till senhösten.Bjud på en kaffeBjud på en kopp kaffe?
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
Share.

Comments are closed.