Synten sätter omedelbart tänderna i en och släpper inte greppet förrän seltiden på 3:51 är över. Direkt när jag hörde Talk about it kände jag att det var något speciellt med låten. Rytmen, inlevelsen och produktionen står i perfekt harmoni. Element som tillsammans skapar en explosiv och oförglömlig lyssning. Självklart passade vi på att ställa några frågor till SOLFRID efter nysläppta tredje singel. Intervjun tar ni del av här.

DOLBY ATMOS

I fredags släppte du singeln Talk about it hur har responsen varit? 

-Endast positiv, ganska liten men bra. Den har varit väldigt uppskattad i många olika åldrar vilket var oväntat. 

Berätta om din aktuella tredje singel, vad handlar den om? 

-Låten för mig handlar om inkonsekvent tänkande. Att man gör grejer man inte tänkt igenom. På något sätt också självförtroende, konfrontation & flykt från principer & måsten. Tillit till känsla/person/natt och att göra vad som helst för att just nu inte ska ta slut. Man är kåt på stunden. 

Låten började ta form för fyra år sedan, varför har den tagit så lång tid att färdigställa?  

-Jag tror att det är lättare att börja på något än att avsluta det. Lätt att låta sig vara kreativ & starta många projekt som man har liggandes sen. Jag och min producent Hannes Wiktorell började med låten redan på gymnasiet och sen har livet kommit emellan och låtar har blivit liggande. Nu känner vi att vi äntligen börjat komma igång med musiken på riktigt.

Hur skulle du säga att ljudbilden har formats under den här tiden? Vart började låten i förhållande till idag?

-Jag & Hannes har haft samma vision från början med låten. Det som har tagit tid är att hitta till den. I början fanns en plattare ljudbild men när vi började komma till ro kändes det som att ha gått från ett arkadspel till en mjukare industrihall. 

Vad är din relation till synt-driven pop?

-Stark! Finns alltid något i det som drar i mig. När jag var liten lyssnade jag mycket på Lady Gaga och jag tror det har format mig mycket musikaliskt. 

Om du skulle beskriva ditt sound med tre ord, vilka skulle dessa vara?

-Känslofyllt, Soul, Syntpopexplosion.

Om vi dyker ner i sina Spotify spellistor vad hittar vi för något spännande där?

-Mycket svensk musik. Musik som får mig att känna starkt. Det jag lyssnar på går oftast i perioder. Just nu lyssnar jag mycket på Lady Gagas nya album och en låt som heter Hot Seat ifrån ett band som heter Cute Bad.

Foto: Pressbild

Har du några speciella inspirationskällor vad gäller artister? (Jag tycker mig höra lite av norska DAGNY i din musik)

-Jag & Hannes har många liknande favoriter. Därmed en tydlig ljudbild för SOLFRID utan att vi behöver förklara oss för varann. Så svårt att skriva om några när man vill nämna 100 artister. Men för just detta släppet har vi inspirerats mycket av ex: Tove Lo, Robyn och Sigrid.

Vad inspirerar dig när du skriver musik?

-Tror det grundar sig ofta i själva känslan för låten. Ibland blir det som en visuell historia som jag ser för mitt inre. Ofta riktiga händelser som jag tänker på för att behandla känslorna rättvist i förhållande till låten. Det som inspirerar mig är när jag tänker på hur andra som lyssnar får skapa sin egen relation till låten. 

Vilken är din största styrka när det kommer till musikskapande / låtskrivande?

-Jag tror det är just att lägga melodi & stämmor. Bygga & pussla ihop till en helhet. Jag och Hannes kompletterar varandra väldigt bra i vårat musikskapande. 

Är det ett medvetet val att släppa låten under sommaren, i så fall varför?

-Jo det var det tänkt. Alltid känt en sommarkänsla som ligger i bakgrunden på låten.

Beskriv processen bakom tillhörde omslag, hur kom du fram till den färdiga produkt vi ser? 

-Många idéer innan denna. Tycker det antingen blev för mjukt eller för mycket. Ville ha någon slags mystik & anonymitet blandat med högljutt kaos. Det är jag som är ute på en sån natt som man inte vill ska ta slut. Fri & tuff. 

Vad är det bästa med den här sommaren hitintills?

-Absolut min kattunge Rambo som flyttade in. Självklart även att jag & Hannes fick sitta en vecka ihop & göra klart en del låtar. 

Kan vi se dig spela någonstans i sensommar?

-Inga planer på några spelningar. Håller mig ganska gömd tills albumet blir klart. 

Vad har du planerat inför hösten 2022? 

-Bara att fortsätta färdigställa albumet. Hålla mig flytande. Möjligtvis kanske tillockmed släppa det.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Favoriter Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Podcast

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011