Ja, då var jag här.
Mitt i Schlagercirkusen för första gången och del av den press som ska rapportera från Melodifestivalen under sex veckor.
Idag är det första lyssningen av låtarna inför lördagens Melodifestival i ett snötäckt Malmö.
Här kommer mina reflektioner på dem.

POPMUZIK LOVER 2

Yohio – To the end

Pampigt och storlaget.
Skulle man jämföra det med något är det väl en 2.0 av Ulrik Munthers låt Tell the World I’m here från förra året, kryddat med extra allt samt en liten stänk  klassisk schlager.
Det bästa med låten är främst att den är så mycket bättre än förra årets Heartbreak Hotel .
Klar vinnarpotential av lördagens låtar.

Mahan Moin – Aleo

Pop md lite etniska influenser och något som Shakira skulle ha kunnat släppt. Tänk er Waka waka med Orientaliska toner. Ja, då är ni ganska nära hur detta låter.
Av första lyssningen var den en av mina absoluta favoriter.

Linus Svenning – Bröder

Ballad med en tatuerad hunk är ju alltid en trevlig sak.
Får lite Nordman -vibbar av detta. Inte för att det är så värst folkmusikaktigt, men Linus påminner lite om  Håkan Hemlin  refrängen. -Något för de som tvingas se på Melodifestivalen tillsammans med sina flickvänner och ändå vill ha något att rösta på.
Men helt klart ytterligare en pampig schlagerballad av Fredrik Kempe .

Elisa Lindström – Casanova

Klassisk dansbandsschlager. Det är precis det vi vill ha av en sådan låt. Om ni saknat schlagers från tidigare år, ja då får ni så det blir över när Elisa går upp på scenen.

Alvardo Estrella – Bedroom

Klubbig poplåt för att få igång dansgolven. Den är här för att ge dem som älskade Danny och Saade veckans dos av hunkig artist. Låter riktigt bra (med en liten släng av KC & The Sunshine Band s Get down tonight ), och texten är hysteriskt kul om hur han hånglar upp någon från klubben i mer eller mindre hela huset och hinner inte ens komma till sovrummet.
Kommer funka perfekt i kommersiella radiostationer och på bögklubbarna. Går Alvardo hem hos folket kommer detta bli riktigt farligt.

Ellen Benediktson – Songbird

Vacker gitarrbaserad ballad. Singer-songwriterkänsla, och skulle kunna vara årets Trying to recall . Ellens röst är helt oklanderlig, men kanske den av de starka låtarna som får stryka på foten denna starka omgång. Även om det är en låt som är värd minst Andra Chansen.

Sylvester Schlegel – Bygdens son

Arbetarklassmusik av den gamle The Ark -trummisen. Fast där arbetet är att vara popartist och inte så mycket jobba på ett bruk i den lilla byn.
Mycket berättande och väldigt mycket text, uppsminkad i en 70-tals liknande poplåt.

Helena Paparizou – Survivor

När Paparizou åter ska ta vägen mot Eurovision Song Contest är det med med denna  mix av mid-tempo vers och storslagen refräng. Det är stråkar, snyggt pianospel och läckra beats.
Jag skulle kunna tänka mig att Celine Dion skulle älska denna låt, och definitivt kvällens låt att posera snyggt till.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011