Simon Norrsveden har biffat till sig rejält sedan vi sist sågs.
Det syns på de Instagrambilder han lagt upp, samt i nya videon till singeln Bloodsucker Boy som har premiär idag.
En ny och ännu snyggare Simon skulle man kunna säga. Samtidigt som mycket är nytt med artisten just nu.
Han lade ner Ylva Bulldozer för att återigen skriva som soloartist. Efter att kombinerat jobb med skrivande under en hel sommar hade han snickrat ihop 12 låtar som skulle bli en bra grund till sitt kommande album.
När han sedan drog ner till Barcelona med några vänner direkt efter sommaren, hittades en annan form av inspiration. Där började han fila på en något äldre låt, som där och då fick pusselbitarna att falla på plats. Med det kastade han allt som han hade gjort under sommaren och började på en helt ny platta.
Ett av de första spåren han skrev blev singeln Bloodsucker Boy .

Nordiska Favoriter

Bloodsucker Boy handlar om personer som idioliserar ett objekt.
Jag skrev det som en referens till Twilight -kulten som finns, med främst tjejer som trånar efter Edward Cullen. Hur det är att vara besatt i någon så ouppnåeligt och vad man kan tänka sig göra för att få en plats hos den människan.
Jag tror att alla mer eller mindre har det inom sig. Att man vill bli gillad och accepterad av någon speciell person. Sedan tar det sig ju olika uttryck beroende på vem man är. Att vissa tror att de känner den här människan bättre än någon annan och intalar sig själva att fick han bara lära känna mig så skulle han förstå att vi hade något unikt.”

-Sedan har ni ju även vampyrer i videon.

”Ja, och blod är ju en sorts symbolik för att bli utnyttjad. Det handlar ju om Twilight-karaktären som överlever på att suga blod ur människor, och jag i form av fan som tillåter mig att bli utnyttjad.”

För att bygga vidare på idoldyrkan hos folk, har Simon kört en Instagramkampanj där folk står med en bit textrad på ett papper.
Idén bakom kampanjen är inspirerad efter fans som står på flygplatsen med plakat och väntar på sin idol. På plakaten brukar de skriva allt ifrån idolens namn till textrader, eller små meddelanden som de antar bara personen de dyrkar ska förstå.
I detta fall är det då fansen som väntar på Cullen när han kommer till Stockholm, där de mottager honom med delar av låttexten.
Helt klart effektfullt och snyggt.

Idag släpps singeln Bloodsucker Boy och den 12:e Mars släpps det nya albumet.
Videon är regisserad av Mats Udd .

Simon @
Facebook
Twitter

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011