Premiär i Being Blogged NY
North Boi är ett nytt musikprojekt på den svenska EDM-scenen av producenten Jimmie Lindh.
Första släppet under det nya namnet blev The Monument som nådde våra stremingtjänster förra veckan. Singeln blev genast en viral hit för North Boi, som idag släpper en video till låten med premiär här i bloggen.
I videon får vi följa Alice Lagerberg som klättrar upp för Globen! Så har du höjdskräck kan du satsa på att lyssna mer och titta försiktigt.

Inför premiären ställde jag några frågor till North Boi:

Så, vem är North Boi?Ja, vem är jag? Till att börja med är jag född och uppvuxen i Täby norr om Stockholm och har sedan barnsben ett brinnande intresse för musikskapande. Så länge jag får göra detta på mina villkor så kommer jag alltid vara lycklig.
Redan som 14-åring hade jag några av Sveriges största skivbolag intresserade av min musik. På den tiden hette låten med stort L The Atmosphere, och jag skulle bli barnstjärna hade skivbolaget som var ett av de stora fyra i Sverige bestämt. Jag fick dock vänta några år på min debut som istället blev Världen Utanför och gick fantastiskt bra. Långt över vad jag någonsin kunde förvänta mig.
Då var jag producent och sångare. Idag är North Boi DJ och inget annat. Mitt mål är att göra musik som folk kan känna lycka och glädje till, om jag lyckades förmedla detta kan bara lyssnarna avgöra men personligen blev första släppet för North Boi och låten The Monument precis som jag tänkt, en fyrverkeripjäs som ironiskt nog släpptes lagom till nyår.

Hur fick du upp intresset för just dansmusik?

Dansmusiken är den genre jag alltid hållit varmast om hjärtat. Man får gå tilllbaka så långt som till barndomen för att få svaret på det. Min granne på den tiden var professionell musiker. Vid något tillfälle var jag hemma hos honom och “knockades” av den stora studion, mixerbordet och alla grejer. Grannen håller på med dansmusik och hjälpte mig att få göra min första egna låt som därmed blev dansinspirerad. Det roliga är att hela den studion med gigantiska mixerbordet står numera hemma hos mig då jag var snabb med att köpa upp hela kittet när han skulle sälja allt.

Artister som inspirerat dig genom åren?

Det är ingen hemlighet att jag är svag för Alan Walker, enligt mig är han helt klart en av väldens bästa! (efter mig naturligtvis det kan vi alla vara överens om haha). Nej men han är grym, vår svenska superstjärna Avicii funkar ju alltid. Jag har samtidigt en förkärlek till amerikansk hip-hop och RNB där Akon nu i många år varit min favorit.Berätta lite om singeln.

För exakt ett år sedan, faktiskt i mellandagarna 2016 fick jag för mig att göra något helt nytt. Det blev startskotten på singeln The Monument, som nu idag, bara dagar efter release har gjort entré på några av de största Spotifylistorna i Sverige och utomlands som “Virallistan” där vi för tillfället har en 12:e placering i Norge och plats 15 i Sverige samtidigt som vi gick in på New Music Friday-listor i hela Skandinavien som Sverige, Norge, Finland och Island vilket jag är otroligt tacksam för!
Jag märkte ganska omgående att låten hade något speciellt, den första som fick ta sig en lyssning var min vän Stonebridge som rekommenderade mig att skicka låten till ett “major” skivbolag och hälsa det skivbolaget att det här är en låt han tycker är bra!
Skivbolag tog det inte lång tid att få på låten där jag för första gången i min karriär faktiskt kunde välja mellan flera intresserade skivbolag. Stereoscope och Universal blev mitt val – vilket jag är mer än glad över idag!

Hur kom du i kontakt med Alice Lagerberg för videon?Denna härliga och smått galna tjej som figurerar i vår musikvideo för The Monument blev helt enkelt scoutad av en person från mitt team. Alice var på gång att klättra runt Globen, vilket idag är vår video och har en tydlig titelkoppling till The Monument. Efter möten med Alice stod det till slut klart att vi skulle sammarbeta kring låten och förhoppningsvis dyker hon upp igen i kommande musikvideos för North Boi när hon klättrar Mount Everest.

Vilka tre låtar vill jag helst höra på dansgolvet?

Hatten av till Norge där vi hittar två av låtarna; Alan Walker – All Falls Down, KygoFirestone och till sist får jag säga Timmy Trumpet med Freaks. Har ni inte hört den sistnämnda är det en låt att rekommendera trots att den inte är sprillans ny längre.Vad ser du fram emot under 2018?

2018 tror jag blir ett fantastiskt år! Med lite tur ännu lite bättre en 2017 som även det har varit ett mycket bra år för mig. North Boi har precis gjort entré och med det kommer en hel del klubbspelningar och resande främst på nationell basis men även Spanien till sommaren. Självklart har jag dessutom fler singlar att se fram emot!

North Boi
@Instagram

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend