Premiär i Being Blogged NY
Jag blev ju helt såld på singeln Hold me for now (not forever) med Iris Julie när den släpptes. En vemodig pop-pärla med magisk melodi och elegant produktion som jag fastnade för totalt efter första lyssningen.

Bakom artistnamnet hittar vi Linnéa Bäcklund som här berättar lite om temat och bakgrunden till låten.

“Låten handlar om en stående misskommunikation mellan två personer som varken kan vara ihop eller hållas helt isär. En slags dragkamp mellan starka känslor, synvinklar och samvete där ena parten ser sig själv som problemet medan den andra inte ser problemet. Ena parten vill inte ge sig in i något den kanske inte kan hantera medan den andra vill ge det ett ärligt försök… Åtminstone en stund. Åtminstone för nu.

Hold me for now (not forever) skrevs en natt efter det telefonsamtalet som nämns i första textraden (”2 am, we just hung up again – a midnight call to get us close again”) precis avslutats. Det finns ändlösa rader nedskrivna om just den historien. Rader om det vackra i något riktigt bra som aldrig egentligen fått en chans att bli. Hopp som avlöses av uppgivenhet och missförstånden som uppkallar frustration…”

Idag är det premiär för den fina videon till singeln som är regisserad av Martin Åhlin.

“Tanken med videon var att fånga mer av atmosfären än den bokstavliga historien. Vi ville visa dragkampen – avhållsamheten och magnetismen. Videon gjordes tillsammans med musikvideoregissören Martin Åhlin, som verkligen har öga för att göra fantastiska musikvideos. Vi möttes upp på hemmaplan i Norrbotten och spelade in hela videon där.”

Iris Julie
@Facebook

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend