Då var det söndag igen.
Visserligen inte vilken söndag som helst, det är ju ändå julafton.
Men det hindrar ju inte från att lista fem favoriter från veckan som gått.

Agnes Matsdotter – Bråkar mig hel

Agnes fortsätter att imponera på mig. Efter singeln Kalatea, så blir det mer allvarligt och till och med ännu bättre med singeln Bråkar mig hel. En låt som handlar om när någon gjort en illa på ett sätt som man inte får, och det verkligen känns i varje ord som Agnes sjunger.

Hesanobody – Night 23

En av de större överraskningarna för mig denna vecka. En riktigt bra poplåt med julkänsla. Annars brukar det ju nästan alltid vara tvärt om – en bra jullåt med popkänsla. Så jag antar att detta är jullåtarnas Die Hard (filmen man alltid vill se vid jul, för att den utspelar sig då).

Le Maine – War child

Det har varit tyst om Le Maine ett bra tag.
Men nu är de tillbaka med låten War child som skrev redan 2013, men som legat i byrån sedan dess. En låt vars budskap känns än mer aktuellt idag än då, så det var definitivt en bra sak att hålla på låten, då allt har sin tid och plats.

Rakel – Playground

Rakel kommer från skidorten Åre och debuterar med singeln Playground. En låt som bygger på hennes festarperiod i livet då allt var som en lekplats. En bra poplåt blev resultatet av de sena nätterna, så något gott kom ju ut av det med.

The Fringe – I bleed

Duon The Fringe har nyligen släppt EP:n Lost & Found. Från den hittar vi låten I bleed, som faktiskt spelades in samma dag som lastbilsattacken i Stockholm ägde rum. Resultatet är en riktigt stark poplåt som doftar mycket 90-tal och som bygger mot en stor refräng. Magi!

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend