Första repdagen Melodifestivalen – Växjö 2017

Ny stad och ny ishall. Denna gång är vi i Växjö där vi idag ska se repetitionerna inför helgens Melodifestival.
Dagen börjar med bidrag nummer tre och kör sedan igenom i normal startordning efter det.

Kiss You Goodbye
Artist: Anton Hagman
Låtskrivare: Christian Fast, Tim Schou, Henrik Nordenback

Anton står ensam på scenen med sin gitarr och badar i ljuset av alla stråklastare. Han är söt och sjunger bra, och jag kan förstår att fokus ska vara på honom under numret. Det är ändå han som ska slå igenom som ensam artist nu. Men det frågan är om han själv är tillräckligt stark att lyfta ett helt nummer själv som relativt okänd artist. Visst, det behöver inte vara jonglerade katter och skuttande enhörningar för att det ska bli intressant. Men detta känns faktiskt bara… billigt. Han behöver verkligen fokusera mindre på att låtsasspela på gitarren och mer på att knulla med kameran än vad han gör under repetitionerna. Låten klarar sig dock bra. Det är en stark pojkbandspoplåt som skulle ha kunnat framföras av One Direction om det inte var så att Anton Hagman nu sjunger den i en ishall i Växjö.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

I Can’t Go On
Artist: Robin Bengtsson
Låtskrivare: David Kreuger, Hamed ”K-One” Pirouzpanah, Robin Stjernberg

Robin börjar sjunga låten ute i korridorerna bakom scenen och samlar ihop de fyra dansarna för att sedan gå ut på scenen där de ställer sig på varsitt löpband som de vandrar mot publiken på. Det blir faktiskt riktigt underhållande att se och ett mycket smart grepp av Robin.
Det blir på det hela en riktigt stark inledning av programmet. Knepet med rullbandet är ju riktigt smart i och med att det blir mycket rörelse på scenen och numret lyfts visuellt en smula.
Numret kan definitivt göra Robin farlig under lördagen, så med charm och gympass kommer han långt.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Snurra min jord
Artist: Krista Siegfrids
Låtskrivare: Krista Siegfrids, Gustaf Svenungsson, Magnus Wallin, Gabriel Alares

Kristas dans förstärks visuellt med kalejdoskop-effekter i rutan. Det är en ganska basic dansnummer där Krista framför tillsammans med fyra dansare. Jag gillar att Krista gått från att vara schlager-Krista till pop-Krista.
Sedan får vi se hur detta står ut under kvällen. De som väntat sig schlager från Krista kommer troligen bli en smula besvikna, men samtidigt är det inte direkt dåligt. Det är bara en aning slätstruket, tyvärr.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Gravity
Artist: Jasmine Kara
Låtskrivare: Anderz Wrethov, Jasmine Kara

Jasmine är klädd i en röd klänning och scenen badar i röda färger när hon framför sitt bidrag. Hon startar bland ljuspelare som lyser upp från golvet. Jag tycker det är snyggt och tycker Jasmine levererar ett bra nummer, och lyckas faktiskt hålla upp tempot i framträdandet trots att hon är helt ensam på scenen.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Boogieman Blues
Artist: Owe Thörnqvist
Låtskrivare: Owe Thörnqvist

Owe är omringad av tre körtjejer och ett band på tre killar som luftspelar när han står vid en hög stol. Det är ändå imponerande hur väl Thörnqvist sjunger fortfarande. Visst, detta är helt ofarligt för alla andra bidrag denna vecka. Men jag kan inte låta bli att tycka det är ganska charmigt och vi får även ett gästinspel av Henrik von Zweigbergk som korvgubbe. Owes publik kommer definitivt inte att bli besvikna av detta.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Crucified
Artist: Bella & Filippa
Låtskrivare: Peter Hägerås, Mats Frisell, Jakob Stadell, Filippa Frisell, Isabella Snihs

Bella & Filippa står på scenen med varsin gitarr och bakgrunden är som en solnedgång. Idag är Filippa lite krasslig vilket märks på några få ställen i låten, men hon håller ändå bra ton och stil, så förhoppningsvis ska det bli bättre tills på lördag.
Jag är ju väldigt svag för detta. Det är liksom universellt och borde passa de som gillar folkmusik lika mycket som de som gillar ren pop. Om inget är tjejerna grymt bra på att charma kamerorna, vilket de borde lära unge herr Hagman hur man gör trots att de håller en gitarr i händerna.
Om inte förkylningen ställer till det är detta gjutet att gå vidare på lördag.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Gotta Thing About You
Artist: The Fooo Conspiracy
Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange, Tony Nilsson

Killarna traskar ut mot publiken och sjunger låten. Bakom dem flyger stjärnorna likt ljusets hastighet i Star Wars. Killarna ställer sig på en plattå ute på scenens kil som lyfts upp några meter över scenen och pyro sprutar ut från sidorna.
Killarna dansar snyggt på scenen och de poserar perfekt när de ska posera. Största problemet är väl att de sjunger lite svajigt då och då. Första genomsjungningen var det en del toner som inte satt som de skulle i början, men det blev bättre med varje genomgång. Det känns dock som det är Gabriel Alares och Erik Segerstedt som sjunger mest. Visst, det viktigaste är ju hur det ser ut i TV och där kommer det se bra ut, ingen snack om saken. Ser det bara tillräckligt bra på lördag är de absolut hemma.

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

Foto: Emanuel Fröberg

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend