Aquilo – Silhouettes

Jag mer eller mindre föll pladask för den brittiska duon Aquilo första gången jag hörde singeln I gave it all 2014. Låten var plågsamt vacker och framfördes uttrycksfullt av Ben Fletcher över Tom Highams filmiska musikproduktion.
Jag är ju själv väldigt svag för just detta. Vacker pop mixad med snygga arrangemang och sång. Jag må vara lättköpt men det är sällan som det blir så här bra som på just I gave it all .

Efter en knippe singlar och EP:s är det nu dags för herrarna från Silverdale att släppa sitt debutalbum Silhouettes . Fjorton låtar som spänner över nästan hela karriären tillsammans med en del nya.
Främst är det frågan om vackra och stämningsfulla låtar, men de spänner även över mot det mer souliga till det poppiga.
Även när Aquilo drar åt det mer funkiga hållet som på Never hurt again eller poppiga som på You won’t know where you stand passar det ihop med Fletcher och Highams mer stämningsfyllda låtar. Det kanske inte sticker ut, men allt är likt omslaget snyggt och framförallt välgjort, och just välgjort är nästan en bristvara i dagens musiklandskap.

Aquilo
@Instagram

8 / 10

Vackert, filmiskt och framförallt välgjort när Aquilo släpper debutalbumet Silhouettes.

  • User Ratings (0 Votes) 0

About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend