Electronic var ett band av New Orders frontman Bernard Sumner samt den före detta Smiths -gitarristen Johnny Marr .
Det var i början av 90-talet som herrarna släppte debutalbumet Electronic som bland annat innehöll två samarbeten med Pet Shop Boys . De släppte senare även Disappointed som separat singel tillsammans från soundtracket till filmen Cool World .

1996 kom uppföljaren Raise the Pressure . På den gick bandet lite mer från den acidhouse- / pop-aktiga produktionen från debuten och blev mer indiepop. Detta var många som höjde på ögonbrynen för då det var före detta Kraftwerk -medlemmen Karl Bartos som stod som producent. Dock tyckte många – inklusive mig – att Second Nature var en lysande poplåt som mer påminde om första Electronic-plattan.

Sista albumet med gruppen blev Twisted Tenderness som släpptes 1999. På denna var det Arthur Baker som stod som producent tillsammans med Sumner och Marr. Detta var väl som en mix av de två första albumen, och enligt undertecknad det mest jämna.

Kom på att jag behövde en bra spellista med bandet, så här är en som jag delar med mig av även till er. Så snäll är jag.


About Author

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik och husgudarna heter inte helt överraskande Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång. Här kan du skicka e-post till mig.

Comments are closed.

Send this to a friend