Jo, jag erkänner. Jag älskar Pet Shop Boys.
Fick ett infall och satte ihop en spellista med de covers på andra artisters låtar som Pet Shop Boys släppt. De mest kända idag är väl Always on my mind och Go West. Men det finns så många fler, både som släppts som singlar men också b-sidor till singlar.

Favoriter Apple Music

Här hittar vi bland annat singlarna Somewhere, som är duons härligt överproducerade tolkning av låten från musikalen West Side Story. U2s Where the streets have no name blev till hi-nrg pop när duon tog sig an denna episka arenalåt som de även mixat ihop med Can’t take my eyes off you av Frankie Valli.
Även It’s alright blev till en singel när den släpptes 1989. Originalet spelades in av Sterling Void och låten tog sig till en femteplats på den brittiska singellistan.

Bland de andra tolkningarna så är det värt att nämna I started a joke. Bee Gees lysande singel från 1968 som även tolkats av rockbandet Faith No More 1998. Madness lysande låt My girl fanns med på Pet Shop Boys Christmas EP som släpptes 2009, där de även mixade ihop Coldplays Viva la Vida med deras egna Domino dancing. En låt vår egna Darin fick en hit med tidigare under samma höst. Great minds think alike, som det heter. Darin fick i alla fall en större hit med sin version är PSB.

Vilken är sin favoritcover med Pet Shop Boys?

Vad tyckte du?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011