Under året har vi blivit bortskämda med en del riktigt grymma låtar från den brittiska duon AlunaGeorge som dykt upp i olika sammanhang på nätet. -De var även med på Disclosures låt White noise från deras smått fantastiska skiva Settle .
Duon skapar välproducerad och läcker elektro som balanserar mellan det mörkt hårda och det rent kommersiella. Det är mixen mellan Aluna Francis röst och George Reids produktioner som oftast lyfter gruppen och gör det unika.
Skivan slutar inte att imponera med de redan släppta låtarna. Nej, här finns en hel del hits att ösa ifrån, samtidigt som popkänslan igenom hela albumet är imponerande starkt.
För mig blir albumet dock lite enformigt mot slutet. Fantasin att dra runt 14 eller ens 19 spår som på specialutgåvan finns liksom inte (och jag tror verkligen ingen artist har klarat av att släppa 14 låtar som håller såpass hög klass att det funkar på en skiva).
Lite gallring och en trevlig EP till hösten hade nog passat bättre.
Men låt inte detta skrämma er. Det är ett imponerande ljudlandskap vi tas med ner i på Body Music och det som är bra, är riktigt bra. Så om ni gillade ovan nämnda Disclodure är detta det naturliga steget att gå.

Skicka in din musik

70%

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011