Musikens svar på Lasse Åbergs Sällskapsresan är tillbaka och sjunger om det mest svenska vi har i landet just nu, kebab. Fyllans räddare efter en natt på stan. För visst är kebab den främsta fyllekäket som vi har i landet? Om halv special var en klassiker förr (jag är från Göteborg, du får googla det om du bor i Stockholm), så är kebabtallriken klassikern nu. Det är i alla fall en fyndig låt och den är väldigt mycket klassisk Magnus Uggla över den. Känns som en perfekt efterföljare till klassiker som Kung för en dag, Dansar aldrig nykter och Jag mår illa.

Popmuzik Podcast

Om idén till låten berättar Magnus:

”På sommarturnén när vi var ute efter varje spelning och träffade på folk sa dom alla samma sak, ”vill du testa bästa kebaben i hela stan?”. När jag skulle skriva låtar till denna plattan dök den grejen upp så jag gjorde en låt på det.”

Bästa kebaben i hela stan är tagen från Ugglas kommande album och är skriven av artisten tillsammans med Anders Henriksson, samt producerad av Peter Kvint.

Vilken är din favorit-fyllemat? Eller är du som jag och bara häller i dig ett stort glas vatten och sedan lägger dig? Jag tar nog hellre maten på dagen och är det dagen efter så funkar i alla fall en stor kababpizza bra. Är det riktigt illa får det bli med pommes på. Mums!

Om du gillar att upptäcka nattamat och musiktips i bloggen, får du gärna stötta arbetet som Popmuzik Liker eller Popmuzik LoverPatreon. Då bloggen enbart drivs av kärleken till musiken och inte har några rika finansiärer i ryggen, så är ditt bidrag en fin hjälp på traven att kunna lägga ut nya musiktips varje dag.

Vad tyckte du?
+1
3
+1
8
+1
0
+1
2
+1
0
+1
3
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

DOLBY ATMOS

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011