Handshake In Space samlar sina tre senaste låtar Hold on, I want some more och Me, myself & I och släpper EP:n NOW. För att krydda till släppet får vi även låten, tillika singeln Do you. Här snackar vi läcker klubbmusik med hypnotiska vokaler och en skönt synthig produktion.

Följ på Apple Music

Personligen kände jag att detta tog tillbaka mig till den grymma eran under slutet av 90-talet då man verkligen fick bra melodisk klubbmusik. Det är ju denna typ av klubbmusik jag vill förlora mig till på dansgolvet. Det är sköna synthar, melodier och bra sång, allt som jag vill ha i en klubblåt.

Jag bad Handshake In Space berätta mer om sin resa och sin musik som du kan läsa i denna intervju. Vill du läsa fler intervjuer i bloggen så tycker jag du ska bli Popmuzik Lover på Patreon och stötta mitt arbete att lyfta fram ny musik och duktiga artister.

Du har regelbundet släppt musik i strax över ett år. Hur känner du att din personliga utveckling som artist och producent varit sedan debuten?

Min personliga utveckling som artist och producent har varit en spännande resa. Jag har lärt mig väldigt mycket under resans gång.

Vilken låt känner du att du är mest nöjd med än så länge, den som gjorde dig extra stolt när du hörde det färdiga resultatet av?

Det är svårt att välja, men om jag måste välja en låt så skulle det vara Words I spoke too soon.

Du har valt att hålla din identitet hemlig – varför gjorde du det valet och vad har det gjort för spridningen av ditt namn och musik?

Att hålla min identitet hemlig har varit ett medvetet val för att låta min musik tala för sig själv. Jag ville skapa en fokus på musiken och låta lyssnarna bli fängslade av den utan att ha förutfattade meningar.

Dina tidiga singelomslag hade oftast någon form av budskap – om det så var klimatet, jämställdhet eller människors lika värden. Är detta något som du på olika sätt engagerar dig i även vid sidan av musiken och på vilket sätt gör det det i så fall?

Ja, mina tidiga singelomslag var definitivt ett sätt för mig att förmedla viktiga budskap som jag brinner för även utanför musiken. Jag tror starkt på att använda min konstnärliga plattform för att lyfta fram ämnen som klimatförändringar, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Jag tror att konsten har en kraft att påverka och jag är dedikerad att använda den på ett meningsfullt sätt för att göra skillnad.

På de senaste omslagen har temat varit kvinnliga superhjältar, vilket jag personligen älskar. Hur hamnade du i dessa omslag och vilken är din personliga favorit bland superhjältar?

Tack så mycket! Att ha kvinnliga superhjältar på mina omslag är ett sätt att hedra och hylla kvinnor som utgör verkliga hjältar i vardagen. När det gäller min personliga favorit bland superhjältar skulle jag säga att min fru är högst upp på listan. Hennes sätt att stödja och inspirera mig är ovärderlig. Jag är så tacksam över att hon finns vid min sida.

Jag gillar känslan i nya singeln Do you. Hur jobbade du fram låten och vad hade du själv för inspiration när du skapade den?

Tack så mycket! Jag är glad att du gillar känslan i min senaste singel Do you. När jag arbetade fram låten inspirerades jag starkt av artisterna Fred Again och The Blessed Madonna som jag beundrar mycket. Deras sätt att skapa atmosfäriska och känslomässiga ljudlandskap lockade mig, och jag ville utforska liknande känslor i min musik. Processen med att skapa Do you började jag med att experimentera med olika ljud och melodier som fångade den önskade känslan. Jag ville skapa en låt som var både meditativ och gripande på samma gång.

Vad tycker du personligen är den viktigaste ingrediensen i en bra klubblåt?

För mig personligen är den viktigaste ingrediensen i en bra klubblåt energi och känsla som får människor att vilja dansa och ha roligt.

Efter EP:n NOW. Vad är nästa steg för Handske In Space?

Efter EP:n NOW är mitt nästa steg att släppa fler singlar därefter en till EP och sedan ett album. Jag kommer att fortsätta samarbeta med begåvade musiker för att skapa unik och inspirerande musik.

Vad tyckte du?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011