Med Kan du förlåta mig, Eddie? får vi andra singeln med Eddie Wheeler efter att artisten haft en paus på sex år sedan EP:n Live Love Repeat. En paus som avslutades med den lysande singeln Rubicon i höstas.

POPMUZIK SUMMER

Med en mörk känsla i produktionen byggs låten upp av tunga slagverk och synthar. Det är liksom som låten liksom hasar sig fram. Läckert. Sedan lägger Eddie in en stor kör i refrängen för att lägga extra tyngd till titelns fråga.

Om singeln berättar Eddie Wheeler för bloggen:

”Låten handlar om förlåtelse men kanske inte på det sättet som man vanligtvis tänker sig.
Föreställ dig att du blir grovt sviken och den som svek dig kommer för att be om förlåtelse.
MEN istället för att be dig om ärlig förlåtelse så att DU kan må bättre, märker du att personen KRÄVER att du förlåter den och vill dessutom ha den SNABBT endast för att personen själv ska må bättre. Ansvaret förskjuts till dig, trots att du är offer. Du är helt plötsligt den elake som inte förlåter tillräckligt fort.
Märkligt eller hur? Men det har hänt mig.”

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK SUMMER

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011