Det har gått sex år sedan Eddie Wheeler släppte ny musik. Sex år! Det är nästan en evighet. Då var det i form av EP:n Live Love Repeat, som bland annat innehöll singlarna Push it och Burn it.

Favoriter Apple Music

När Eddie nu är tillbaka på scenen är det med singeln Rubicon. Döpt efter floden Julius Caesar korsade med sin armé och de berömda orden ”Tärningen är kastad” myntades.
Med Rubicon bjuds vi på en energifull elektropoplåt med sköna synthslingor och härligt pulserande produktion. Singeln i sig handlar om utmaningar. Utmaningar så stora att trots ovisst utfall är det omöjligt att vända tillbaka till hur livet var innan. Lite som det läge där Caesar befann sig. Vi den där punkten utan återvändo.

Rubicon blir första i raden av ny musik av Eddie Wheeler. Singeln kommer att följas upp av fler låtar under 2024 samt olika föreställningar, både klassiska livespelningar samt performanceföreställningar baserade på låten Rubicon. Så det kommer att bli mycket Eddie under kommande månaderna. Han har ju en del att ge igen för oss som uppskattar hans musik efter sex års frånvaro.

Eddie Wheeler

Vad tyckte du?
+1
0
+1
2
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Lover Patreon
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011