Den skotska artisten Fourth Daughter avslöjade nyligen att hon jobbat mot EP:n Hyperreal. I samband med avslöjandet släpptes även den härligt pulserande elektropopsingeln Should have told you.

Följ på Apple Music

Med drömliknande inledning blommar singeln ut i en skönt lekfull och pulserande produktion. Det är en låt som känns som klippt och skuren för sommarens dansgolv med sina mjuka synthar och medryckande beats. Själv fick jag känslan av klubbmusik från sena 90-talet över detta, vilket satte mitt hjärta i brand med en gång.

EP:n Hyperreal släppas den 28 Juli. Här bjuder Emily Atkinson, som är personen bakom Fourth Daughter, oss på sex låtar som tar itu med tunga teman om att leva upp till andras förväntningar och en oförmåga att avgöra vad som verkligen är verkligt. Gemensam nämnare med låtarna är att de alla stöps i samma elektropop-form som denna singel. Det är pulserande och euforiskt samtidigt som allt ramas in med Emilys drömliknande sång.

Om EP:n avslöjar sångerskan:

”Hyperreal är en överdriven, over-the-top-version av verkligheten. När du hamnar i din egen bubbla och fokuserar på en sak så mycket att du inte kan se vad som är verkligt och sant utanför den.”

Fourth Daughter

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Favoriter Apple Music

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011