Multi-instrumentalisten, sångaren och låtskrivaren Elin Pöllänen, eller Kieli som hon kallar sig när hon släpper sin musik, arbetar just nu mot debutalbumet From Summer to Spring, som släpps den 26:e Maj. Med inspiration från sina svensk-finsk-karelska rötter, skapar hon musik som är både spännande och vackert. Svårt att inte tänka på Björk när man hör hennes musik. Men det är också eget. Unikt. För det är inte bara melodier och arrangemang, utan även stämning och känslor som Kieli förmedlar. Förra singeln Palavu var ett perfekt exempel på det. Vackert, filmiskt och samtidigt lite skevt, medan sångerskans sjöng på både engelska och livvi.

Popmuzik Podcast

Under flera år har Pöllänen varit verksam inom forskning där hon har utforskat mänskliga relationer till andra djur och naturen, ofta i relation till hållbarhetsarbete och även mellanmänskliga relationer. Det är ur detta som hennes senaste singel O hämtat inspiration från. En slags kampsång som betonar kraften i sorgearbete med särskild referens till den massutrotning som pågår, en tragedi som hon säger sig upprätthållas av ”likgiltighet och separation”.

Sångerskan utvecklar sina tankar för bloggen:

”Jag ville att O skulle porträttera en känsla av beundran för vår planet och påminna oss om de vardagliga möten med naturen som påverkar oss, men som ofta blir tagna för givet.
Sången processar komplexa känslor såsom en slags modern nostalgi: en stark längtan till en sammankopplad och levande värld – en värld som redan existerar, men som vi riskerar att förlora på grund av vår oförmåga att agera och delta i den rörelse som redan existerar.”

Kieli

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Dolby Atmos
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Följ på Apple Music
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.