2022 var ett intensivt år för Jean Root. En knippe singlar utmynnade i EP:n Try Again Tomorrow, som släpptes i September. Nu inleder Jean sitt 2023 med att släppa en tolkning av Chaka Khans klassiker Ain’t nobody.

Popmuzik Popcast

Borta är disco-produktionen och istället får vi ett akustisk gitarrbaserat arrangemang, som är vackert och avskalat. Ett arrangemang som i första hand lyfter fram sångerskans starka röst.
Det hela gjorde Jean Roots tolkning väldigt spännande, då den var en såpass stor kontrast till originalet.

”Jag är uppvuxen med att sjunga låtar av soul-drottningar som Chaka Khan, Aretha Franklin, Etta James och Whitney Houston. Därför känns det väldigt stort för mig att ge mig på en låt i denna kalibern, eftersom det skapar vissa förväntningar av en. Mitt fokus har varit att göra en version som känns väldigt ‘jag’”.

Ain’t nobody är producerad av sångerskan tillsammans med Jonathan Lavotha och ger en fingervisning om var artistens ljudbild är på väg under året. Du hör resultatet här nedan.

Jag kontaktade Johanna Ekholm, som är personen bakom artisten, för att låta henne berätta mer om tolkningen och vad som komma skall under 2023. Du ser intervjun i Popmuzik TV här nedan.

Följ Jean Root på sociala medier.

Författare

Grundare och chefredaktör för Popmuzik.
Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Popcast
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.