2022 var ett intensivt år för Jean Root. En knippe singlar utmynnade i EP:n Try Again Tomorrow, som släpptes i September. Nu inleder Jean sitt 2023 med att släppa en tolkning av Chaka Khans klassiker Ain’t nobody.

Nordiska Favoriter

Borta är disco-produktionen och istället får vi ett akustisk gitarrbaserat arrangemang, som är vackert och avskalat. Ett arrangemang som i första hand lyfter fram sångerskans starka röst.
Det hela gjorde Jean Roots tolkning väldigt spännande, då den var en såpass stor kontrast till originalet.

”Jag är uppvuxen med att sjunga låtar av soul-drottningar som Chaka Khan, Aretha Franklin, Etta James och Whitney Houston. Därför känns det väldigt stort för mig att ge mig på en låt i denna kalibern, eftersom det skapar vissa förväntningar av en. Mitt fokus har varit att göra en version som känns väldigt ‘jag’”.

Ain’t nobody är producerad av sångerskan tillsammans med Jonathan Lavotha och ger en fingervisning om var artistens ljudbild är på väg under året. Du hör resultatet här nedan.

Jag kontaktade Johanna Ekholm, som är personen bakom artisten, för att låta henne berätta mer om tolkningen och vad som komma skall under 2023. Du ser intervjun i Popmuzik TV här nedan.

Följ Jean Root på sociala medier.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

Spellistor

Temaspellistor

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while you also are being able to submit your music to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011