Andra Chansen.
Som jag skrev i går är det i vanliga fall en ganska ointressant tillställning för själva festivalen, då de flesta artister i den deltävlingen må få en annan chans, men ändå aldrig vinner.
I år kan det bli annorlunda.
Med ett relativt svagt startfältet redan i Friends Arena behövs alla starka låtar de kan skrapa ihop för en vettig final.
Just nu hade vi tre kandidater till första platsen: Ulrik Munther , Yohio och Ralf Gyllenhammar .
Efter gårdagens tävling fick vi två till i form av Anton Ewald och Robin Stjernberg .
Med den topp fyra som vi hade i går, kändes det dock som Sverige skärpt sig. Samtliga fyra skulle alla kunna fungera fint i finalen. Så massa kärlek till både Martin Rolinski och Behrang Miri som hade bra och roliga låtar. (Ärligt så tror jag att Behrang kommer att få vårens stora hit med sin låt).
Så resultatsmässigt och artistmässigt var det en bra tävling.
Största förloraren i går var SVT.
Jag vet inte vad som hänt med Sveriges främst TV-station, men just nu är de inte långt ifrån TV4 eller (ve och fasa) Kanal 5 när det kommer till produktionsledning.
En brukar säga att esteter inte ska ha hand om det administrativa eller pengar – för de klarar inte av det. Samma gäller med Melodifestivalen.
Vem kom på att andra röstningen, då vi tagit fram de fem som gick vidare, ska göras på en minut?!
Nu var det kanske inte tre miljoner som såg gårdagens program, eller som ens röstade. Men under den korta tiden så ska alltså ett x antal hundratusentals människor ringa till en telefonväxel. Det är tekniskt omöjligt, och mycket riktigt kunde en inte komma fram, alls.
Så otroligt pinsamt, samtidigt som det är girigt av både SVT (som inte får så mycket av pengarna) och av Telia (som tar allt).
En reklamfri television – my ass.
Om de nu ska ha kvar Andra Chansen nästa år – det är nog dags att göra om formatet lite till 2014 – så bör vi ha samma röstning som i de vanliga delfinalerna. Detta fiskeri för att mätta en sponsor är inte så snyggt av en TV-kanal som slåss för att vi ska behålla TV-licensen och att alla ska kunna uppleva den.
En annan sak som inte funkade alls i går var manus och Danny .
Var han ens vaken?
Borde han inte vara varm i kläderna nu efter fem veckor?
Visst, Danny kändes som en chansning från början, men när vi ska summera allt måste jag tyvärr säga att han var fel häst att satsa på.
Han funkade i underhållningsnumren – där kan jag inte klandra honom. Men att hålla sig till manus och prata så det faktiskt låter spontant var inte hans starka sida.
Samma gällde tyvärr manuset överlag.
Det var stapplande och inte direkt rappt (Solna-”skämtet”?). Sedan kanske det berodde på just att Danny inte lyfte sina delar av replikerna – men jag tror tyvärr att grunden var för dålig denna vecka för att det skulle kunna bli bra, även med en vaken programledare.

Popmuzik Lover Patreon

Men, nu blickar vi framåt.
Nästa vecka blir det den mansdominerande finalen i Solna.
En final med några toppar och många dalar.
Men vi har ändå möjlighet att rösta fram en artist som kan ge heder åt värdlandet Sverige i Eurovision. Så länge vi tänker bort skojfriska bananer och tjocka gubbar.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011