är verkligen en artist att hålla ögonen på.
Den danska sångerskan imponerade stort med låten Pilgrim och nu senast singeln Glass .
Hon har blivit jämförd med Grimes , men själv skulle jag gärna dra en parallell till Lykke Li .
”Jag älskar verkligen Grimes, men kan inte riktigt se att vårt sound är så lika.
Jag skulle i och för sig älska om det vore så, men jag tror att liknelsen började med att det var en som skrev att våra karriärer började snarlikt, men jag är inte helt säker.”
Jag har ringt upp MØ när hon är hemma i Danmark och gör lite promotion för nya singeln Glass.
Hon berättar att det faktiskt var gruppen Spice Girls som fick henne att vilja bli artist.
”Jag började göra musik när jag var sju år. Då skrev jag alla låtar på engelska, men jag var så fruktansvärd på språket att jag inte tror att någon engelsktalande människa skulle fatta vad jag sjöng. Men jag kände att jag var tvungen att skriva på engelska i och med att Spice Girls sjöng på engelska. Haha!”

Apple Music

-Vilken är din favoritlåt med Spice Girls?
”På den tiden var det nog Who do you think you are

När MØ kom upp i tonåren avtog fascinationen för tjejgruppen och hon drogs mer åt punkmusiken, som sedan övergick till hip-hop. Så med hennes låtar försöker hon kombinera dessa genrer tillsammans med pop.
”Nu lyssnar jag dock nästan aldrig på musik. Det är inte så att jag sätter på musik när jag kommer hem, utan det är mer på rekommendation från vänner som får mig att leta upp en låt.”

-Vem har du jobbat med på låtarna?
”Nästan alla låtar har jag spelat in vid mina föräldrars piano. Sedan skickar jag dem till min min producent Ronni Vindahl som lagt beats på dem.”

-Under vilken tidsperiod har du skrivit låtarna?
”Jag skriver fortfarande faktiskt. Men jag började skriva för albumet i Augusti.”

-Ger Glass en bra bild på hur skivan kommer att låta?
”Jo, men jag skulle nog säga att både Glass och Pilgrim är ganska representativa för hur albumet kommer att bli. Sedan kommer det självklart bli en del midtempo låtar. Glass är ju ganska catchig i sig, medan andra låtar kommer att bli lite mer mellow i stil.

MØ berättar att albumet kommer att dyka upp lite längre fram i år, exakt när är hon dock inte säker på.
Dock vet hon att de jobbar på att kunna spela på en av festivalerna här i Sverige under sommaren. Vilken det blir är dock inte spikat, men självklart hoppas jag på Way Out West, för där känns det som hennes musik hör mest hemma.

Pilgrim :

Glass :

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Nordiska Favoriter
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.