Idag släpper gruppen Here Is Your Temple sin debut EP So High .
Gruppen gör snygg producerad popmusik där melodin i titelspåret nästan är som en låt av Muse. Det låter kompetent och balanserar mellan indie och det kommersiella på ett knivskarpt sätt.
Efter att ha flyttat upp till Stockholm från Malmö var det Andreas Hourdakis (gitarr) och Olle Nyman (trummor) som ville starta ett band. De hade båda spelat tillsammans tidigare och även med andra artister så som Veronica Maggio , Vincent , Serenades och Little Majorette för att nämna några.

Popmuzik Lover

”Vi visste inte hur ett band skulle se ut. Men sedan visade det sig att Emily var sugen på att sjunga, så vi provade det.” berättar Andreas.
”Emily är en jättegammal vän till mig, sedan har det droppat in folk efter hand. Basisten Ille är en barndomskompis till Olle och keyboardisten Mikael kom in via producenten Petter Winnberg .”
När gruppen var komplett kunde de börja jobba än mer med sin musik.
”Antingen så skriver vi musik ihop eller att någon har en idé till en låt. Sedan skriver Emily text till det. Eller så har Emily skrivit något hemma som vi sätter musik till.”

-Var fick vi bandnamnet ifrån?
”Jag tror det var Emily som skrev det i ett mail eller så. Sedan snappade jag upp det och tyckte det funkade som bandnamn.”

Emilys bakgrund är faktiskt som modell.
Under åtta år pendlade hon mellan Lodon, New York, Paris och Milano.
På hennes CV kan tidningar som ID, Vogue och Elle läggas till namnen av fotografer som hon jobbat med (bland annat Jean Baptiste Mondino och Steve Meisel ).
En imponerande bakgrund helt klart. Hon har även varit delaktig i andra musikaliska projekt innan Here Is Your Temple.

Då EPn kommer nu, har vi ett helt album att se fram emot till hösten (är planen).

-Vad kan vi förvänta oss av kommande låtar?
”Jag tror den blir mörkare faktiskt. Men det blir någon sorts fortsättning på EPn.”

Lyssna på Here Is Your Temple:

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då stöttar du bloggen och gör det möjligt för fler artister att ha en plattform att synas på.
Become a patron at Patreon!
Svensk Pop
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Dolby Atmos
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.