Det är dags för ännu en debut i bloggen.
Denna gång är det Jesper Krieg från Stockholm som släpper musik under det extremt fyndiga namnet yesPer.

Popmuzik Lover Patreon

Först ut av singlarna från yesPers kommande EP är Act alright som du kan lyssna på här nedan. En skönt medryckande poplåt med luftiga synthar och ett skönt driv som gör låten till en omedelbar hit skulle jag säga. Det är liksom en filmisk känsla över musik, något som jag definitivt älskar.

Act alright beskriver sorgen och ensamheten som kan gömma sig bakom ett leende. Budskapet i låten är med andra ord lite mer vemodigt än den upplyftande produktionen. Men det är också den kontrasten som gör låten spännande.

Jag bad Jesper berätta mer om sig själv och låten i denna intervju.

Har du hunnit skapa några fina sommarminnen än? 

Hittills har det varit mycket jobb, dels runt Act alright och så hade jag även lyxen att få åka och jobba en vecka i Palma Music Studios vilket var fantastiskt! Nu blir det snart några veckors semester innan nästa låtsläpp. 

Lysande att skriva Jesper som yesPer. Var det givet från början som artistnamn eller hur blev det så?

Jag visste från början att jag inte ville gå under mitt riktiga namn men inte heller ha ett namn som inte har något med mig att göra. Mestadels för att jag själv ska kunna skilja på artisteri och privatlivet. Just yesPer. blev det då morfar hette Per och då kändes det kul att förtydliga just Per i mitt egna namn. 

Om du skulle beskriva din musik för läsarna innan de hört dig, vad skulle du säga då? 

Drömmig indiepop med attityd. Jag är i grunden trummis och har växt upp med diverse instrument omkring mig så levande instrument vill jag alltid få in i mina produktioner. Mina texter är ofta lite sorgliga och berättande, jag brukar tänka på musik som bilder. Målet är att få lyssnaren att “se” låten framför sig. 

Vilka artister har inspirerat dig mest genom åren och på vilket sätt? 

Sam Fender, the 1975 och på senare även Holly Humberstone. Jag älskar deras uttryck och hur produktionerna formar texterna vilket är något jag alltid stävar efter med min egna musik. 

Pressbild

När började du sjunga och skriva egna låtar? 

Jag började sjunga på riktigt på gymnasiet och sen dess har jag inte slutat. 2019 pluggade jag ett år på the Royal Northern College of Music i Manchester, England, och det var då jag började skriva musik. När pandemin kom flyttade jag hem och det senaste året har jag studerat på låtskrivarskolan Musikmakarna i Ö-vik. 

När kände du att det var dags att spela in musik själv? 

Jag spelade in mina första låtar när jag var 17 år men tur nog så släpptes de aldrig. Idag skriver och producerar jag på heltid och är galet taggad på att få ut allt jag gjort! 

Hur har Act alright utvecklats från första gången du började med låten till det den är idag? 

I stort har det faktiskt inte hänt så mycket sen första demon. Jag skrev Act alright på några timmar och hade en demo strax därefter. Sen dess har småsaker hänt i produktionen men inte mycket mer än så. Jag gillar att jobba snabbt och tror att de bästa låtarna är de som bara kommer till en. 

Vad kan vi förvänta oss av kommande EP:n? 

Stora refränger och beskrivande texter med mycket synthar och även en del 80-tals inspirationer. Den här Ep:n är inspirerad av mina första år i vuxenlivet och handlar mycket om känslor mellan både kompisar och partners. 

Med första singeln ute nu, vad hoppas du om framtiden för ditt musikskapande. Var tror du att du är om säg tre år? 

Nu är planen att släppa musik kontinuerligt ett tag och jag vill även börja spela live. Ett mål jag har är att lyckas ta mig till London med min musik och det hoppas jag att jag har gjort inom tre år. Sen vill jag bara fortsätta skriva mer och släppa mer!

yesPer.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011