Mattias Skantze är tillbaka i bloggen. Efter att nyligen släppt singeln Gravity med dun Without Friends är det nu åter igen fokus på sitt egna soloprojekt Oxeye. Nya singeln heter Powerless och handlar om att våga släppa taget om framtiden, att inte vara rädd för det som kommer och om att bli bekväm i att man inte kan kontrollera allt. Att helt enkelt inte oroa sig för mycket för vad som komma skall, utan istället fokusera på här och nu och lösa problem när de uppstår istället. Vilket är en mycket sund inställning skulle jag säga.

Om singeln berättar Mattias för bloggen:

”Jag själv grubblade mycket över sådant när jag var yngre, men känner nu att jag kan kontrollera det bättre helt enkelt genom att inte kontrollera det. Första versionen av den här låten skapades under en produktionskurs på universitetet för ett år sedan, men sedan har den jobbats vidare på och växt till det den är idag!”

Powerless är tagen från Oxeyes kommande EP som kommer i slutet av året och följer upp singeln The only good thing about last year, som släpptes i Januari. Du hör resultatet här.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.