Mattias Skantze från Växjö är tillbaka i bloggen! Det var ju i somras som han släppte den starka singeln Reflection som du kunde höra här i bloggen. Nu har Mattias dock valt att gå under artistnamnet Oxeye, som då får representera sångarens engelska låtar medan hans vanliga namn används för sina svenska.

Nya singeln med Oxeye heter The only good thing about last year sjunger artisten om sina erfarenhet med att träffa någon under coronapandemin.
Artisten berättar för bloggen:

”När allting började öppna upp igen märkte jag att jag att jag på vissa sätt saknade den tiden under pandemin då allting var nerstängt och vi hade all tid för varandra. På det sättet kändes det som att även om förra året var ett otroligt dåligt år på alla sätt för väldigt många människor, så hade jag ändå kunnat tänka mig att göra om allting om det var så att jag fick spendera så mycket tid med den specifika personen igen. Ur den känslan uppstod denna låten.”

Resultatet är en emotionell låt med stora känslor och snygg produktion med stråkar, körer och elektroniska beats. Väldigt imponerande och fängslande poplåt som verkligen visar vilken bra artist och producent Mattias utvecklar sig till.

Med The only good thing about last year släpper artisten första i raden av ny musik som ska leda till en EP i slutet av året. Så följ Mattias och hans Oxeye på resan mot den EP:n igenom att lyssna på hans senaste lår här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.