Det var i höstas som den franska artisten Oordaya släppte singeln Better days, som du bland annat kunde höra här i bloggen. Nu är det dags för artisten att släppa singeln Jamil.

Apple Music Svensk Pop

Nya singeln är en soulig sensuell och politisk låt med snygga rytmer som lyfter fram sångerskans vackra röst. Låten vill förmedla en annan bild av arabiska män än vad som västvärlden oftast förmedlar.

Om låten berättar Oordaya för bloggen:

Jamil är en engagerad kärlekslåt. Rajul earabiun jamil (snygga arabiska män) är låtens refräng. Mitt mål var att lyfta fram känsligheten hos arabiska män, ofta förbisedd eller bortglömd till förmån för en förvrängd vision av västvärlden. Min musik är ett sätt att beskriva en alternativ vision av verkligheten som betyder något för mig. Jamil beskriver minnen och känslor som jag kände när jag bodde i Jordanien och reste i Mellanöstern.”

I den vackert filmade videon kan vi se sångerskan tillsammans med den hyllade skådespelaren Dylan Robert. Där kan du även se den engelska texten till låten.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik i bloggen får du gärna bli Popmuzik Lover på Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Popmuzik Popcast
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover
Skicka musik till Popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

The blog focus on the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.