Det var i höstas som den franska artisten Oordaya släppte singeln Better days, som du bland annat kunde höra här i bloggen. Nu är det dags för artisten att släppa singeln Jamil.

Nya singeln är en soulig sensuell och politisk låt med snygga rytmer som lyfter fram sångerskans vackra röst. Låten vill förmedla en annan bild av arabiska män än vad som västvärlden oftast förmedlar.

Om låten berättar Oordaya för bloggen:

Jamil är en engagerad kärlekslåt. Rajul earabiun jamil (snygga arabiska män) är låtens refräng. Mitt mål var att lyfta fram känsligheten hos arabiska män, ofta förbisedd eller bortglömd till förmån för en förvrängd vision av västvärlden. Min musik är ett sätt att beskriva en alternativ vision av verkligheten som betyder något för mig. Jamil beskriver minnen och känslor som jag kände när jag bodde i Jordanien och reste i Mellanöstern.”

I den vackert filmade videon kan vi se sångerskan tillsammans med den hyllade skådespelaren Dylan Robert. Där kan du även se den engelska texten till låten.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.