Melankoli blandas med R&B när artisten Oordaya ger oss sin galet välproducerade singel Better Days. Likt Doja Cat är soul-stämmorna magnetiska och prat-sången på topp. Tillhörande musikvideo är ett konstnärligt komplement som förstärker helheten ännu mer. Här får vi verkligen svart på vitt det mystiska och mörka uttrycket som artistens musik vittnar om. Växling mellan mörker och ljus gör ljudbilden känsloladdad med en djup sårbarhet. Artisten själv säger att hennes musik är en ode till autenticitet och självacceptans. 

Apple Music

Videon är regisserad av Axel Morin som arbetat med några av de största modehusen i världen så som Saint Laurent, Hermes och Kenzo. Vilket jag verkligen kan se, det andas lyx och en tydlig kreativ vision. Att Oordaya dansar i videon är en självklarhet då hon betitlar sig som både sångare och dansare. 

Uppvuxen någonstans mellan Jordanien och Botswana präglas hennes musik av de olika kulturer hon mött. Med en ständigt förändrande omgivning var det låtskrivandet som erbjöd trygghet som liten. Där fann hon en plats att existera och ventilera tankar och ångest till melodier. Nu 17 år senare har Oordaya återvänt till Frankrike med fokus på artisteriet. Med en förtrollande röst, förföriska R&B-melodier och eftertänksamma texter känns det som att det här är ett namn att hålla koll på. Missa inte videon här i bloggen! 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.