Indiebandet Sarpa Salpa släpper den funkiga singeln Your House. En med egna ord ganska motsägelsefull låt, eftersom den är upplyftande, fylld men syntar men med lyriskt innehåll som bottnar i en syrlighet. Här talar bandet om känslan av separation från personen du älskar när en romantisk relation går mot sitt slut. Helt plötsligt känns platser och delade upplevelser helt främmande. Den övergripande känslan kan sammanfattas med raden ”I’ve lost all sense of home in your house”, som skildrar det faktum att förlora förtrogenhet i sin partners utrymme, där du tidigare var välkommen. 

”Människor förändras och växer hela tiden, både individuellt och inom relationer. Your House försöker skildra efterdyningarna av att inse att dessa förändringar har drivit dig så långt ifrån din partner att ingenting någonsin kommer att kännas som samma igen för någon av er.”

Sarpa Salpa

Produktionen är lyxig och syntharna skapar en krispig textur som omringas av elgitarrer och riktigas lirade trummor. Extra snyggt är solot som kommer in vid 2:08. 

Under sensommaren gav sig bandet ut på en imponerande 15 datums rubrikturné över hela Storbritannien som inkluderade några slutsålda datum i Manchester, Glasgow, London och Newcastle. Med ytterligare datum i februari och en ny EP under våren kan vi förvänta oss en hel del från Sarpa Salpa. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.