Till ett avslappnat beat och mjuka elgitarrer välkomnar Lone Social oss in i sin eftertänksam debutsingel. Slow It Down skrevs och inspirerades av ett verkliga minnen och utspelar sig runt en roadtrip som en av bandmedlemmarna tog både fysiskt och mentalt. I singeln hör vi bland annat gamla minnen från brandomen till införskaffandet av den första lägenheten. Men därtill även hur sångarens fästmö träffade hans familj för första gången. Något som födde känslan av att vilja dela med sig av sitt förflutna, men samtidigt inte våga säg allt.

Svensk Pop Apple Music

Denna känsla var sedermera något som kunde översättas i Slow It Down. När bandet satte sig ner för att började skriva låten visste de på en gång att de ville påminna sig själva och andra om just detta. Låten är därmed till för människor som har mer att säga, men gärna vill ta det i sin takt och helt enkelt slow it down.

Sinnesstämningen vi ska befinna oss i under lyssningen blir väldigt tydlig i och med det här citatet från Lone Social:

”Jag vill inte att den här resan ska ta slut för det finns fortfarande så mycket mer som jag inte har berättat för dig”.

Lone Social
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011