Till ett avslappnat beat och mjuka elgitarrer välkomnar Lone Social oss in i sin eftertänksam debutsingel. Slow It Down skrevs och inspirerades av ett verkliga minnen och utspelar sig runt en roadtrip som en av bandmedlemmarna tog både fysiskt och mentalt. I singeln hör vi bland annat gamla minnen från brandomen till införskaffandet av den första lägenheten. Men därtill även hur sångarens fästmö träffade hans familj för första gången. Något som födde känslan av att vilja dela med sig av sitt förflutna, men samtidigt inte våga säg allt.

Nordiska Favoriter

Denna känsla var sedermera något som kunde översättas i Slow It Down. När bandet satte sig ner för att började skriva låten visste de på en gång att de ville påminna sig själva och andra om just detta. Låten är därmed till för människor som har mer att säga, men gärna vill ta det i sin takt och helt enkelt slow it down.

Sinnesstämningen vi ska befinna oss i under lyssningen blir väldigt tydlig i och med det här citatet från Lone Social:

”Jag vill inte att den här resan ska ta slut för det finns fortfarande så mycket mer som jag inte har berättat för dig”.

Lone Social
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Popcast
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.