Det var ett tag sedan vi hörde från Nadia Hjelt men förutom sitt svenska projekt driver hon även engelskt och är därtill en eftertraktad låtskrivare. Nu fokuserar dock musikaparen all energi på Nanie Tauno och planerar massa släpp för oss att avnjuta. Först ut är låten Verkligen över. Likt tidigare releaser bär även denna låt på känslomässigt stark och naken text. Förutom att sjunga och skriva låten har Nanie även producerat tracket som hon själv beskriver som experimentell svensk pop. Strax innan release ställde vi några frågor till denna lovande pop-akt.

Nordiska Favoriter

Hej Nanie hur är läget?

– Det är bra! Är taggad på lite sen semester så det ska bli oerhört skönt att få en liten paus.

Aktuell med svensk musik igen, vad har hänt sedan vi hörde från dig sist?

– Förutom min debut under pseudonymen Her Narrative i våras så har jag mestadels jobbat väldigt mycket, försökt ta hand om mig själv och njuta av sommaren och göra klart massvis med låtar.

Nu släpps Verkligen över, vad handlar låten om?

– Den handlar om att förstå ett gammalt ex perspektiv, samtidigt som man fått mer insikt om sig själv och att man kan ta farväl av den tiden – isch.

Minns du hur känslan var den dagen låten skrevs?

– Lite vemodig och tankspridd. Jag plockade upp min elbas för första gången på länge bara för att spela på den helt kravlöst. Efter att jag jammat ett tag så hittade jag riffet som hela låten bygger på!

Hur vill du att lyssnaren ska ta emot låten?

– Det är en låt med väldigt personlig text på ett sätt.. Det bästa hade varit ifall den som lyssnar kan skapa sig en egen uppfattning om den och kan relatera till den. Om inte, så hoppas jag att den kan vara en fint soundtrack till hösten eftersom mycket händer vid den här tiden. Man säger hejdå till sommaren och hösten kommer oftast med mycket nytt.

Låten är som jag förstår helt proddad av dig själv. Föll sig produktionen naturligt eller stötte du på några hinder?

– Det blev väldigt naturligt hur produktionen växte fram dynamiskt då riffet som hela låten bygger på bär den så bra. Det som var en utmaning var att inte över-producera, man hade säkert kunnat göra prodden större men då skulle intimiteten nog försvunnit och kanske stulit fokus från texten.

Hur har du jobbat fram soundet, vilka element har du inkluderat?

– Alla gitarr-element i låten är ju elbas, så där har jag lekt runt ganska mycket i mixen för att ge den karaktären av en elgitarr och det blev riktigt coolt. Stegringen under refrängen är en blandning mellan en skitfin pad jag hittade och att Ludvig (som jag skrivit låten med) spelar på min stål-strängade gitarr med en stråke. Det minimalistiska beatet under gitarrsolot i slutet gjorde att allting lyftes ett snäpp och jag gillar verkligen soft-rock viben som blev utav det!

Hur skulle du själv beskriva ditt sound på svenska?

Experimentell pop med väldigt raka och nakna texter.

I år var du dessutom med i urvalet av topp 100 i Denniz Pop Awards. Hur känns det?

– Jag har egentligen inga ord, haha. Det känns helt sanslöst och som ett fint kvitto på att man är på rätt väg i sitt skapande och att det är uppskattat!

Detta är ett av många kommande släpp från dig, så vad kan vi förvänta oss härnäst?

– Dels kommer det komma en musikvideo till Verkligen över. Det kommer också bli fler perspektiv framförallt. Allt i livet är ju inte bara kärlek som slår fel. Får se om det blir en singel till i år, annars så kommer det komma fler singlar under 2023!

Några planer på att spela live under hösten?

– JA! Hornhuset den 29:e september.

Hur kommer du fira släppet av singeln?

– Har release-gig på Hornhuset i Stockholm torsdagen den 29:e september i samarbete med SUBSTANS Göteborg! Eventet pågår mellan 19-01, jag och Ambivalensen kommer spela och Emilyao från Luleå kommer tatuera under kvällen. Alla är varmt välkomna!

Vad tyckte du?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

POPMUZIK LOVER 2

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011