Jag älskar den ljudupplevelse som rumsligt ljud skapar i Apple Music. Att musiken spelas upp i Dolby Atmos och omsluter en. Med senaste iOS-uppdateringen är ljudet än mer dynamiskt och följer med huvudets rörelse om du har ett par AirPods, vilket ger en läcker 3D-effekt av ljudet. Precis som att den som som sjunger låten står framför dig.

Det som dock störde mig en del var att om man spelade upp en spellista med låtar i vanlig stereo blandat med låtar i Dolby Atmos så var det alltid en stor skillnad i volym mellan låtarna i stereo och Dolby Atmos. De sistnämnda var alltid så mycket lägre i ljudnivå och det gjorde ganska stor skillnad i hörlurarna när man gick från låt till låt.

Nu finns det som tur är en lösning på detta problem och det är att slå på Ljudkontroll.

Du hittar den under Inställningar > Musik i iOS och sedan under Ljud. Där kan du slå på Ljudkontroll och låtarna spelas upp i en jämn ljudnivå. På det sättet kan du ha en normal volym rakt över och du kommer inte märka den stora höjningen eller sänkningen av ljudnivån oberoende om det är ett spår i Dolby Atmos eller stereo.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply