Pierre Isacsson känner många säkert igen från Melodifestivalen där han var med med gruppen Family Four som vann tävlingen två gånger. Men även för hans mest kända låt Då går jag ner i min källare, där han verkligen visar upp sin mörka röst.

Skicka in din musik

I början av 90-talet planerade Pierre en comeback efter att ha släppt sitt sista album 1977. Han hade arbetat på ett album samtidigt som han även arbetade som underhållare och kryssningsvärd på Estonia. I slutet av sommaren 1994 framförde Pierre sin nya låt Då gömmer jag mig i Eden på TV. Låten i sig var inte riktigt färdig för att släppas som singel och hann tyvärr aldrig bli färdig. Den 28:e September blev Pierre nämligen en av de som omkom när Estonia förliste.

Men nu, på dagen 27 år sedan Estoniakatastrofen har Pierres son Ludvig, som var 9 år när katastrofen ägde rum, färdigställt låten med nytt arrangemang och text och gjort den som en duett mellan far och son.

”Jag har varit väldigt försiktig med idén om att sjunga tillsammans med pappa, och undvikit det helt. Men mitt i arbetet föll den här biten bara på plats, som från ingenstans. De nya textraderna kom tillsammans med tårarna och plötsligt hade vi det här samtalet. Plötsligt möttes vi i sången, men också i flykten till det förflutna. Pappa sjöng om familjen 1994. Jag sjunger om honom 2021.”

På den nya inspelningen av Eden medverkar även gitarristen Janne Schaffer. Han är en av många musikerkollegor som berörts av Pierres tragiska öde.

”Janne spelade i orkestern när Family Four vann Melodifestivalen 1971 och 1972. Från början pratade vi om hans medverkan på deras inspelningar, och av bara farten hamnade vi i det här. Janne beskriver själv Eden som att den ”känns ända in i själen”.”

Med Eden släpps första låten från albumet Pierre Isacsson – Innan slutet där Ludvig samlat och färdigställt de låtar Pierre arbetade på innan sin bortgång.
Albumet släpps den 1:a December som även är Pierres födelsedag.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Svensk Pop Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Svensk Pop Apple Music

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011