Efter att ha varit med i gruppen One Light som jag skrivit om ett antal gånger tidigare, har Eddie Zetterberg och Martin Tell sadlat om och bildat duon MAED. Namnet är lite som ABBA byggt på herrarnas namn och då första två bokstäverna i dem. Målet med duon är dock att bygga upp en karriär som låtskrivare och producenter.

Först ut med MAED är singeln We were right som bjuder oss på en upplyftande låt som mixar singer-songwriter-känslan med folk-pop samtidigt som duon sjunger om ung kärlek. Du vet den där stora naiva kärleken med enorma känslor som man tror ska vara för evigt. Fallet blir långt när parterna inser, att för evigt inte betyder mycket som ung.

Om singeln berättar duon för bloggen:

”Låten skrevs i vintras förra året och har sedan dess egentligen bara legat i dvala och väntat på att få rätt musik till sig.
Originalrefrängen togs bort och byttes ut mot något pampigare och något som låter mer undrande och frågande än föregående förklarande refrängen.”

Hälsa MAED välkomna till din spellista och lyssna på denna härliga debut i bloggen.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply