Någonstans mellan högt svävande och kristallklart närvarande hittar indiebandet Frank Follows en brytpunkt med sin debutsingel Like you. Soundet är organiskt och ljudbilden drömsk. De tre Stockholmsbaserade musikerna har länge slipat på ett kraftfullt sound som så småningom kommer samlas på deras första platta med titeln Flight Thoughts.

Popmuzik Podcast

Med lika delar värme och vemod, ljus och mörker landar deras artistiska uttryck i en klass för sig själv. Emellanåt påminns jag om Coldplay fast utan samma glättiga auran. Bandet drivs mer av midnattsmörker och mystik än omedelbara hooks och glittrande punchlines. Till deras musik kommer man för att finna sinnesro, reflektion och släppa kontakten med klungan för några minuter. Såhär förklarar trion uppbyggnaden i låten.

”Melodin och slagverket balanserar uppgång och fall av osäkra känslor och uttrycker dem med lätthet genom en lugnande gitarr vars stålackord sannolikt är gjorda av hjärtsträngar.”

Frank Follows

Det är med spänning vi följer Frank Follows utveckling och resa. Min prognos är att de inom en snar framtid står på de stora scenerna. Soundet är i alla fall som klippt och skuret för de stora arenorna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
DOLBY ATMOS
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Popmuzik Lover Patreon

SKICKA IN DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC​

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011