Någonstans mellan högt svävande och kristallklart närvarande hittar indiebandet Frank Follows en brytpunkt med sin debutsingel Like you. Soundet är organiskt och ljudbilden drömsk. De tre Stockholmsbaserade musikerna har länge slipat på ett kraftfullt sound som så småningom kommer samlas på deras första platta med titeln Flight Thoughts.

Apple Music

Med lika delar värme och vemod, ljus och mörker landar deras artistiska uttryck i en klass för sig själv. Emellanåt påminns jag om Coldplay fast utan samma glättiga auran. Bandet drivs mer av midnattsmörker och mystik än omedelbara hooks och glittrande punchlines. Till deras musik kommer man för att finna sinnesro, reflektion och släppa kontakten med klungan för några minuter. Såhär förklarar trion uppbyggnaden i låten.

”Melodin och slagverket balanserar uppgång och fall av osäkra känslor och uttrycker dem med lätthet genom en lugnande gitarr vars stålackord sannolikt är gjorda av hjärtsträngar.”

Frank Follows

Det är med spänning vi följer Frank Follows utveckling och resa. Min prognos är att de inom en snar framtid står på de stora scenerna. Soundet är i alla fall som klippt och skuret för de stora arenorna.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Om du gillar att upptäcka ny musik hos Popmuzik får du gärna bli Patreon. Då får du mer Popmuzik i form av exklusivt innehåll, samt att du gör det möjligt för fler artister att synas i bloggen. ❤️
Become a patron at Patreon!
Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Nordiska Favoriter
Share.
Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.