Sjunde singeln och titelspåret från Crystal Cities andra album heter Hold Me Close Hold Me Tight och följer samma tema som tidigare. Nämligen drömsk storartad arenarock med mycket energi och en subtil men ändå tydlig hook. Olikt traditionella skivsläpp kommer bandets 10-spår långa album släppas som individuella singlar. Kanske ett ganska smart val med tanke på att musik mestadels konsumeras som enstaka låtar och singlar nu för tiden. Anledningen till att gruppen valt att göra på detta sättet beror på att varje låt är så genomarbetad och betyder så otroligt mycket för dem. Och då är det väl fullt rimligt att låtarna också ska ha sin tid att skina.

Gällande den aktuella singeln säger Crystal Cities följande: 

Hold Me Close Hold Me Tight handlar om den kärlek och sanning som finns inom oss alla. Det handlar om att försöka fokusera på de helande delarna av livet när du befinner dig i ett känslomässigt tillstånd som inte är värdigt dig. Den här låten är relaterad till en punkt i mitt liv när jag kände mig instängd i ett ohälsosamt beteendemönster. Mitt missbruk började påverka inte bara mig själv, utan också människorna nära mig. Jag visste att om jag skulle läka måste jag hitta tillbaka till känslan av kärlek och sanning; den sanna kärnan i vårt väsen. Det var den känslan av att hållas nära och tätt av energin av ovillkorlig kärlek som räddade mig.”

Från en garage i Sidney till den välrenommerade och kända Abbey Road Studio i London har bandet kommit en lång väg det senaste tre åren. Sedan släppet av debut-EP:n 2017 har succén varit ett faktum. Listettor, radiospelningar och utnämningar har haglat över gruppen som två år senare 2019 debuterade med ett fullängdsalbum. Även det resulterade i en hel del ros däribland årets album och en utsåld turné. Nu är alltså bandet tillbaka med ytterligare ett album och det är inga andra än branschens bästa som varit med och producerat samt skrivit materialet. Bara stråkarna är inspelade av Paul Lani som arbetat med bland annat David Bowie och Prince. Ni hör Hold Me Close Hold Me Tight här!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.