Efter debutsingeln Vi skördar som vi sår är det nu dags för Armada Lucia att släppa EP:n Stjärnstoft. Bakom artistnamnet hittar vi Pontus ’Pna’ Andersson som tidigare bland annat var hustekniker på Hornstull Strand fram tills den klubben gick i graven. Med sin musik blir Armada Lucia lite av den felande länken mellan Hästpojken, Kent och Soundtrack of Our Lives. Musiken är i alla fall härligt distad och melodisk indierock som får en att längta tillbaka till tiden kring indieklubbarna som frodades kring millennieskiftet. Tiden då Debaser var en magnet för musikälskare eller när man fick trängas i källaren på Kompaniet i Göteborg.

Följ på Apple Music

Fem spår har Armada Lucia samlat till en EP. Inledande låten och titelspåret handlar om att leva med sin dödsångest och möta sina rädslor. Något som det gångna året förstärkt för oss när många levt med Covid som en mörk skugga likt en lieman som följer en i vardagen, och vem kan bättre berätta den här historien än en skräckförfattare som själv är rädd för mörkret?

Om låten berättar artisten för bloggen:

”Jag skrev Stjärnstoft när jag satt i lockdown i UK under vintern 20/21. Folk dog som flugor, medierna matade kaos och hälften av lägenheterna där vi bodde hade Covid. För oss som lever med kreativiteten som en skugga har hjärnan samma talang för att skriva musik och skapa konst som för att väva demoner, andnöd och hjärtstopp när natten faller på. Efter två mer eller mindre sömnlösa veckor kom texten till Stjärnstoft krypandes ”Jag är rädd för drömmens hus, det är hemsökt av mig själv. Säg när blev din egen spegelbild din största fiende…?” Ingen kan skrämma mig som jag skrämmer mig själv och jag tror att vi alla söker något större att tro på för att uthärda idén av vår egen dödlighet.”

Du hör låten här nedan. Om den kittlar dina musik-smaklökar ska du definitivt lyssna på resten av EP:n också.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
POPMUZIK LOVER 2
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Nordiska Favoriter

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011