Stonerpop är en helt ny genre för mig, men vet ni vad? Jag gillar den! Duon Laundry Boys debuterar med singeln Drunk on love och jag sitter som i trans under låtens dryga fyra minuter. Lite extra förtjust är jag i den läckra effekten duon valt att lägga på vokalerna, produktionen är pockande men rör sig hela tiden framåt. Framförallt tack vare det pulserande beatet och skimrande gitarrerna. Helheten blir filmisk och hämtar inspiration från diverse genrer. Låten är tagen från Laundry Boys kommande EP betitlad Yatzy Music Vol. 1 som förväntas släppas senare i år.

Nordiska Favoriter

Bakom Laundry Boys finner vi två kompisar vars musikaliska möte har inneburit frigörelse från allt vad regler, genres, format och snäva definitioner innebär. Önskan var att göra musik som de själva skulle lyssna på utan någon tanke på kommersiell framgång. Framförallt känns det som duon har haft kul när de skapat musik och det är väl den fundamentala grunden för att kunna vara kreativ och skapa något magiskt.

Vi spelade i ett stoner rock-band när vi var 17. Sedan dess har vi gjort all möjlig typ av musik. I det härprojektet vill vi kunna använda hela vår musikaliska palett utan att känna att vi bryter mot några regler. För det som är magiskt med musik till skillnad från typ allt annat i livet är ju just det. Att man får göra precis hur man vill.

Laundry Boys
Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Popmuzik Podcast
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Följ på Apple Music
Skicka din musik till popmuzik

Bloggen fokuserar i första hand på de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

Send your music to popmuzik

The blog focus on all music submissions and enquiries we are receiving from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you can submit new singles.
You can read more about the blog's Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011