Pontus ’Pna’ Andersson inleder sitt soloprojekt Armada Lucia med singeln Vi skördar som vi sår.
Tankarna på soloprojektet föddes då den epokgörande Stockholmsklubben Hornstull Strand gick i graven. Som Strands hustekniker hade Pontus översköljts av indie och obskyr pop och låtit sig inspireras av den bubblande svenska scenen. Det skulle dock ta ytterligare några år innan tiden var mogen att komponera på svenska. Efter en flytt till England 2019 kom en längtan att skriva texter på svenska igen.

Med debuten bjuder Armada Lucia oss på sjukt medryckande indiepop med en melodisk refräng som sätter sig efter första lyssningen. Inspiration har hämtats från den engelska musikscenen, svensk pop, black metal och shoegaze. Så det blir något för alla när denna skapelse om hemligheter och skuldkänslor i ett förhållande hamnar mitt i genremixen.

Om låten berättar

Vi skördar som vi sår balanserar på eggen av en kniv i sin berättelse om att bära på hemligheter och skuld i ett förhållande. I valet att berätta eller bära på vårt kors i tystnad väljer vi ofta att fylla vardagen med kärlek på kredit. Och i jakten på att döva samvetet binder vi hellre nya hjärtan än att möta sanningen och vår egen spegelbild.”

Fans av The Soundtrack of our Lives eller Hästpojken som väntat på något nytt att släcka sin indie-hunger med kommer att bli ordentligt mätta av Armada Lucias debutsingel. Bara kasta dig över och njut.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.