Tillsammans med Niamh Hinchy på sång släpper irländska FIGR singeln Long gone. Här bjuds vi på skön drömliknande indiepop med behaglig melodi och sång medan Hinchy sjunger om en konversation mellan en drogmissbrukare och en orolig vän. Resultatet blir en låt om att ta hand om sig själv när det kommer att tillfriskna från något, som i detta fall då är missbruk.

FIGR berättar:

”Jag skrev Long gone i februari 2020 innan världen gick in i sitt nuvarande tillstånd, och det var konstigt att ens skriva under den perioden eftersom vi precis hade avslutat inspelningen av ett album med Hermitage Green och det skulle vanligtvis ha varit en tid då jag skulle ta en paus från att skriva. Låtar verkade flyta lätt under den perioden och när de är tillgängliga måste du ta tag i dem.”

Bakom FIGR hittar vi Darragh Griffin som debuterade med låten Fear i början av året tillsammans med Conor Clancy på sång. Målet för FIGR är att släppa låtar med olika sångare för att ge varje släpp ett unikt sound.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.