Denna gång blir det lite tyngre synthpop här i bloggen. Det är nästan lite rockigt, fast ändå med den där poppiga känslan som jag måste ha i en låt. För under de där tunga trummorna och aggressiva elgitarrerna hittar vi ett mjukt melodiskt arrangemang med sköna synthslingor som sedan frontas med dramatisk sång av den tyska sångerskan Chiara Tahnee. Det blir enligt mig en läcker kombination som vid första anblicken kan te sig lite tuff, men redan efter en liten stund märker man den starka melodin och lekfulla syntslingorna i produktionen.

Bakom singeln Alibi hittar vi den svenske, numera Frankfort-boende producenten Peter Johansson som släpper musik under namnet SCALA. Han släppte bland annat EP:01 i slutet av förra året samt att han producerat en hel del härliga remixar på en del spännande mer synthpoppiga singlar under senaste året.

Men som sagt. Om du gillar lite tyngre synthpop som ändå har den där fina popkänslan, så är singeln Alibi ett måste att lyssna på.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply