Efter succén med albumet Lament som bland annat innehöll singeln Dancing with tears in my eyes var det dags för Ultravox att samla ihop sina hits fram tills dess med samlingen The Collection som släpptes inför julen 1984 (den tid på året som de flesta samlingar släpps).

Skicka in din musik

The Collection innehöll bandets 13 singlar som de släppt på bolaget Chrysalis mellan 1980 till 1984 samt den nya låten Love’s great adventure som skulle få folk att se det där extra värdet med samlingen.

Jag tycker Love’s great adventure är en lysande poplåt. Det blev faktiskt bandet sista stora hit i hemlandet när den nådde 12:e platsen på den brittiska singellistan.
Själv älskar jag lekfullheten med låten. Den känns nästan som hämtad från en film och det är något med produktionen som får mig att tänka på Trevor Horn. Inte för att han har något med låten att göra, den är faktiskt producerad av Ultravox själva, men det är liksom extra allt på något vis som Horn är så duktig på att få till.

I videon får vi följa sångaren bandet springa igenom Kenya i något som liknat ett Indiana Jones-äventyr. Väldigt passande pulsen i musiken och något som får mig att bli än mer säker på att musiken borde finnas med i massa filmer.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Skicka in din musik

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011