Efter succén med albumet Lament som bland annat innehöll singeln Dancing with tears in my eyes var det dags för Ultravox att samla ihop sina hits fram tills dess med samlingen The Collection som släpptes inför julen 1984 (den tid på året som de flesta samlingar släpps).

The Collection innehöll bandets 13 singlar som de släppt på bolaget Chrysalis mellan 1980 till 1984 samt den nya låten Love’s great adventure som skulle få folk att se det där extra värdet med samlingen.

Jag tycker Love’s great adventure är en lysande poplåt. Det blev faktiskt bandet sista stora hit i hemlandet när den nådde 12:e platsen på den brittiska singellistan.
Själv älskar jag lekfullheten med låten. Den känns nästan som hämtad från en film och det är något med produktionen som får mig att tänka på Trevor Horn. Inte för att han har något med låten att göra, den är faktiskt producerad av Ultravox själva, men det är liksom extra allt på något vis som Horn är så duktig på att få till.

I videon får vi följa sångaren bandet springa igenom Kenya i något som liknat ett Indiana Jones-äventyr. Väldigt passande pulsen i musiken och något som får mig att bli än mer säker på att musiken borde finnas med i massa filmer.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Leave A Reply