Ett år innan kärnkraftkatastrofen i Tjernobyl och fem år efter haveriet vid kärnkraftverket Three Mile Island släppte Ultravox en video som för alltid har etsat sig fast i mitt minne. Vi får följa en man som jobbar på just ett kärnkraftverk och när alarmet går i början av låten beger han sig hem till sin familj för att likt så många andra i området utplånas av tryckvågen. Jag minns att låten fick spendera sina tre veckor på videoprogrammet Bagen med Cia Berg och tyckte det var så synd att den inte fick fortsätta visas vecka efter vecka.

Det är så klart Dancing with tears in my eyes från albumet Lament som jag pratar om. En låt som är minst lika fantastisk som videon och som tillsammans med Vienna blev gruppens mest kända låt här i Sverige.
Dancing with tears in my eyes hamnade på en tredjeplats på den brittiska topplistan och topp-10 i en del europeiska länder. Dock tog den sig aldrig in på Billboardlistan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.

Comments are closed.