Med frågan: Var ska vi ta vägen härifrån? Skrev amerikanska Arlø låten Firefly till sin högstadie-kärlek. Strax efter att han färdigställt demo-versionen skickade han den till henne, varpå hon direkt ringde upp och sa att det var den bästa låten hon hört i sitt liv. 

Popmuzik Popcast

Artisten säger själv att han vanligtvis brukar skriva musik som mer är ämnad för klubb och dans. Men att den här låten har haft något speciellt över sig. Kanske det faktum att den en född ur en känsla av äkthet och råa känslor. För precis som högstadiekärleken menade, så kan jag också tycka att det finns något väldigt unikt i den här låten som gör att den sticker ut. Singeln är avskalad och fokuserar snarare på en känsla rösten än att överdriva med produktion. Låten är även skriven väldigt frågande och artistens frustration går igenom både textmässigt och sångmässigt. 

Genren Deep House är vad producent Arlø förknippar sig med, så detta är definitivt ett stort hopp. Men undra om inte det är detta som artisten ska hålla på med. House i all ära, att få dansgolv att fullkomligt explodera av ens musik måste ju vara en fantastisk känsla. Men varför inte kombinera? För detta är helt klart för bra för att vara en engångsförseelse. 

Författare

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent.
Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Favoriter Apple Music
Share.
Favoriter Apple Music

KOMMANDE EVENEMANG I GÖTEBORG

Skicka musik till Popmuzik

Vi fokuserar på de musikinskick och förfrågningar som kommer från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du också kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här.

Det är bloggens Patreons som gör det möjligt för oss att fortsätta lyfta fram bra musik av spännande artister.

Tack för att du är Patreon.

Send music to Popmuzik

We focus on all the music submissions and enquiries from our Patrons. As a Patron, you help support the blog while you also can submit new songs and artists to discover.
You can read more about the blog's Patreon here.

It is the blog's Patrons that makes it possible for the blog to continue to write about great songs and exciting artists.

Thank you for being a Patron.