Med frågan: Var ska vi ta vägen härifrån? Skrev amerikanska Arlø låten Firefly till sin högstadie-kärlek. Strax efter att han färdigställt demo-versionen skickade han den till henne, varpå hon direkt ringde upp och sa att det var den bästa låten hon hört i sitt liv. 

Artisten säger själv att han vanligtvis brukar skriva musik som mer är ämnad för klubb och dans. Men att den här låten har haft något speciellt över sig. Kanske det faktum att den en född ur en känsla av äkthet och råa känslor. För precis som högstadiekärleken menade, så kan jag också tycka att det finns något väldigt unikt i den här låten som gör att den sticker ut. Singeln är avskalad och fokuserar snarare på en känsla rösten än att överdriva med produktion. Låten är även skriven väldigt frågande och artistens frustration går igenom både textmässigt och sångmässigt. 

Genren Deep House är vad producent Arlø förknippar sig med, så detta är definitivt ett stort hopp. Men undra om inte det är detta som artisten ska hålla på med. House i all ära, att få dansgolv att fullkomligt explodera av ens musik måste ju vara en fantastisk känsla. Men varför inte kombinera? För detta är helt klart för bra för att vara en engångsförseelse. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.