Med frågan: Var ska vi ta vägen härifrån? Skrev amerikanska Arlø låten Firefly till sin högstadie-kärlek. Strax efter att han färdigställt demo-versionen skickade han den till henne, varpå hon direkt ringde upp och sa att det var den bästa låten hon hört i sitt liv. 

Nordiska Favoriter

Artisten säger själv att han vanligtvis brukar skriva musik som mer är ämnad för klubb och dans. Men att den här låten har haft något speciellt över sig. Kanske det faktum att den en född ur en känsla av äkthet och råa känslor. För precis som högstadiekärleken menade, så kan jag också tycka att det finns något väldigt unikt i den här låten som gör att den sticker ut. Singeln är avskalad och fokuserar snarare på en känsla rösten än att överdriva med produktion. Låten är även skriven väldigt frågande och artistens frustration går igenom både textmässigt och sångmässigt. 

Genren Deep House är vad producent Arlø förknippar sig med, så detta är definitivt ett stort hopp. Men undra om inte det är detta som artisten ska hålla på med. House i all ära, att få dansgolv att fullkomligt explodera av ens musik måste ju vara en fantastisk känsla. Men varför inte kombinera? För detta är helt klart för bra för att vara en engångsförseelse. 

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Skicka in din musik
Share.

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

DOLBY ATMOS

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011