Det råder Kate Bush-feber världen över. Detta tack vare senaste säsongen av Stranger Things, där låten Running up that hill fått mycket uppmärksamhet. Detta har lett till att låten klättrat på topplistorna igen och hamnade nyligen på en åttondeplats på den brittiska singellistan. Låten används även flitigt på TikTok i olika klipp där. Riktigt kul för sångerskan och roligt att en ny generation upptäcker denna låt.

DOLBY ATMOS

Running up that hill släpptes första gången den 5e Augusti 1985 och var första smakprovet från Kate Bush album Hounds of Love – på vilken låten sedan fick tillägget (A deal with God) efter titeln, något som sedan används sedan dess. Saken var den att A deal with God var originaltiteln för låten innan den blev Running up that hill, men skivbolaget (såklart) var rädda för att använda ordet God i titeln…
Låten blev redan då hennes största hit och tog sig upp till en tredjeplats på den brittiska topplistan, samt att den även blev en hit i USA, men då främst på danslistorna med en 21:a plats på Billboard Hot Dance Singles.

Det har gjorts en hel del covers på låten igenom åren. Men 2003 släppte Placebo en härligt suggestiv version av Running up that hill från deras album Covers. En version som sedan bland annat används i serien The O.C. och vad jag sett på nätet så har många uppenbarligen trott att det var en originallåt av Placebo, vilket är lite av kulturskymning, men visst. Den versionen var väldigt populär när det begav sig.

Vad tyckte du?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Följ på Apple Music
Share.

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i största allmänhet och mina husgudar är Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt som jag vill lyssna på mer än en gång.

Popmuzik Lover Patreon

PRESENTERA DIN MUSIK

Bloggen fokuserar i första hand på alla de musikinskick och förfrågningar vi får från våra Patreons. Som Patreon stöttar du bloggen samtidigt som du kan tipsa om nya låtar och artister att uppmärksamma.
Du kan läsa mer om upplägget med Patreon här, samt använda denna sida för att skicka in din musik.

Tack för att du är Patreon.

SUBMIT YOUR MUSIC

The blog focuses primarily on all the music submissions and requests we receive from our Patrons. As a Patreon, you support Popmuzik while also being able to submit your songs to the blog.
You can read more about the blog’s Patreon here, and use this page to submit your music.

Thank you for being a Patron.

Musikinspiration från Göteborg sedan 2011