Det är oundvikligt att inte säga att det senaste året har varit katalysatorn för mängder av tankar och samtal. Gruppen The Accents har precis som många andra kämpat med just mängder av tankar. Duon menar att det allt för ofta kan kännas överväldigande och som om en helt enkelt fastnar i ett tankemönster. Även om låten In My Head inte har som intention att vara en av många ”corona-låtar” är den såklart väldigt talande för vad pandemin gjort med musikskapande. Det släpps musik som aldrig förr och det är ju en direkt effekt av att vi bara sitter hemma med våra egna funderingar. Å andra sidan ska ju musik just ge utlopp för känslor och tankar, så vi ska nog vara väldigt tacksamma att musiken funnits för oss det här året. 

Om du är en övertänkare är detta låten för dig, det är rätt och slätt gruppens The Accents budskap med singeln In My Head. Låten är elektroniskt driven EDM-inspirerad indie-pop med släpig sång och snyggt programmerade trummor. Spontant känns det som låten talar till en yngre publik då det i mitt tycke finns något naivt och ungdomligt i soundet. Men jag ska definitivt inte måla in den indiepop-låt i något hörn.

Duon The Accents är faktiskt resultatet av ett arrangerat äktenskap, skämt å sido. Men duon blev faktiskt introducerade av varandra genom sina respektive managers. Något som startade detta samarbete och sedermera ledde till duon The Accents. Killarna släppte förra året sin debut-EP. En EP som behandlar hur man navigerar sig genom självförakt. Allt inklätt i ett landskap av skimrande syntar, 808-trummor och avmätt men ändå cool sång. Såndär släpig pratsång som är inne nu helt enkelt. 

Ta en lyssning på In My Head här i bloggen!

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply