Pillow Fite är en folk-popduo från Halifax i Kanada som består av Art Ross och Aaron Green. De debuterade i fjol med singeln Playing the fool och har efter det släppt ytterligare två singlar. Nu är de aktuella med singeln Leaves, som då blir den fjärde i ordningen.

Med nya singeln bjuder duon oss på en medryckande och varm poplåt som har ett behagligt skimmer av nostalgi över sig. Det är just det som duon sjunger om när de minns tillbaka till sommaren och ung, oskuldsfull kärlek.

Art Ross berättar om låten:

”Det här var alltid den där lilla låten som jag har förvarat i bakfickan. Det var nästan som en liten sida som slets ur min dagbok när jag var tonåring. Eftersom jag hade skrivit texten för så länge sedan, trodde jag verkligen aldrig att den någonsin skulle bli av med sin café-stämning. Men när jag visade låten för Aaron gjorde han om den, med ny kontext och nu är det en låt som bjuder in lyssnaren att minnas om dessa obekymrade tider.”

Du kan se musikvideon till låten här nedan.

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Grundare och chefredaktör för Popmuzik. Älskar popmusik i allmänhet och husgudarna är inga mindre än Pet Shop Boys. Tycker att en bra låt är en låt jag vill lyssna på mer än en gång.