Tredje singeln från indie-hoppet Edvin Linderoth heter Sista gången. En vackert melankoliskt låt som börjar smått och därefter byggs på med en organiskt-inspirerad ljudbild. Relativt snart in i låten bjuds vi på överraskningen av ett nästintill blues-inspirerat pianosolo, som därefter leder direkt in till den starka refrängen. Edvin behåller en nerv av vemod i sin röst låten igenom, något som gör det både intressant och väldigt behagligt att lyssna på. Som mest berör blir jag dock i refrängen, det är rått och nära med en känsla av uppgivenhet som verkligen ramar in temat för hela låten.  

Edvin är producenten, låtskrivaren och forne bandmedlemmen i indie-bandet Hemliga Klubben som valt att gå sin egen väg. Med en gedigen utbildning på hit-fabriken Musikmakarna i Örnsköldsvik har Edvin genom sitt soloprojekt lyckats skapa avskalad, egen och fullkomligt lysande indie-pop. Med en förkärlek till synthar och arpeggio är det just den typen av ljud som är det genomgående temat i hans låtar. 

Vi ser med entusiasm på kommande EP:n från denna nu mera Göteborgs-bosatta artist som fortsätter leverera från sin studio i Brewhouse. 

Vad tyckte du?
Like
Love
Care
Wow

Artist (Astian), låtskrivare och deltidsskribent. Men framförallt musikälskare och här för att lyfta andra artister.

Leave A Reply